Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OCJENA MILANOVIĆEVOG SINA

Šefica sindikata: ’Profesorica je žrtveno janje, bila je pod pritiskom ravnateljice’

Potpisivanje Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.08.2022.
u 11:25

Vijest o izrečenoj opomeni nastavnici iz Klasične prosvjetne sindikaliste je uznemirila i naljutila.

Profesorica matematike iz zagrebačke Klasične gimnazije koja je sinu predsjednika Zorana Milanovića podignula ocjenu dobila je opomenu, odnosno upozorenje pred otkaz. Ovakav razvoj događaja nije neočekivan s obzirom na to da je Prosvjetna inspekcija još u srpnju ravnateljici škole Zdravki Martinčić-Jelčić dala prijedlog da poduzme upravo ovu mjeru.

Priča je, podsjetimo, počela još krajem lipnja, kad je u javnost izišla informacija da je Sanja Musić Milanović e-mailom ravnateljici prigovorila zbog ocjena svog sina i navela niz propusta profesorice iz matematike, poput toga da je učenike na posljednji dan nastave pustila ranije sa sata. Nekoliko dana nakon toga Milanovićevu sinu ocjene iz matematike i latinskog podignute su s četvorke na peticu pa je razred završio s prosjekom 5,0. Na to je reagirala i Prosvjetna inspekcija koja je utvrdila niz propusta u radu profesorice iz matematike, ali i u radu škole. U srpnju se priča zakotrljala pa se javila i nastavnica koja je rekla da je ocjenu podigla na zahtjev ravnateljice škole, dok je ravnateljica rekla da je cijeli slučaj postao ispolitiziran.

Vijest o izrečenoj opomeni nastavnici iz Klasične prosvjetne sindikaliste je uznemirila i naljutila. Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Nada Lovrić rekla je da je profesorica matematike ovdje žrtveno janje te da na ovaj način ravnateljica škola štiti sebe.

Nastavnica je mlada i tek je položila stručni ispit, što znači da još uvijek uči. Propusti koji joj se stavljaju na teret su takvi da bi svaki profesor trebao dobiti opomenu pred otkaz. Što se tiče podizanja ocjene, ona je bila pod pritiskom ravnateljice koja je, doduše, također bila pod pritiskom. Najlakše je udariti najmanjeg u sustavu – kaže Lovrić. 

VIDEO: Snimljen dramatičan trenutak potonuća jahte duge gotovo 40 metara: More ju je samo progutalo

 

Komentara 4

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:31 26.08.2022.

Ne dirajtr ravnateljivu. Trebat cr malome podici ovjenu i dogodime.

KO
Kološanin
12:15 26.08.2022.

U Hrvatskoj su najcjenjenije osobine bahatost i bezobraština. Poslije sramotne afere "Daj pet", u kojoj su glavni akteri članovi obitelji Milanović, predsjedniku je u anketama konačno porasao rejting.

LL
lijepa_li si
11:52 26.08.2022.

ma hajte ne cjepidlačite. prije su djeca oficira, funkciJonera dobivale petice, diplome, bez dolaska u školu, fakultet. danas su "elita" u kulturi, politici, ekonomiji, novinarstvu. kroje nam sudbinu, moraliziraju, educiraju nas, sotonoziraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije