Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI ZAHTJEV

Profesori traže da dekana biraju svi u znanstveno-nastavnom vijeću

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
15.03.2021.
u 13:44

Naime, iz tog je Vijeća još prije četiri godine isključena većina zaposlenika, njih 42 od ukupno 67.

Osam profesora Fakulteta hrvatskih studija rektoru Damiru Borasu i dekanu Pavi Barišiću proslijedili su zahtjev kojim traže da se na Fakultetu hrvatskih studija osigura zakonitost rada, te da Boras i Barišić Senatu Sveučilišta predlože hitnu nadopunu „privremenog“ Fakultetskog vijeća kako bi ono u punom sastavu sudjelovalo u odlukama i izboru dekana. Nadopuna bi značila, kako kažu profesori, da se u Fakultetsko vijeće uključe svi zaposlenici izabrani u znanstveno-nastavna zvanja. Naime, iz tog je Vijeća još prije četiri godine isključena većina zaposlenika, njih 42 od ukupno 67.

– Nas nekoliko nastavnika zatražilo je da se Senatu Sveučilišta hitno predloži nadopuna Fakultetskog vijeća našeg fakulteta. Fakultet hrvatskih studija jedina je sastavnica Sveučilišta, a vjerojatno i jedina takva ustanova u Europi, koja više od četiri godine u ima privremeno Fakultetsko vijeće u kojem se, bez kriterija ili sustava reprezentativnosti, sada nalazi 25 od 67 zaposlenika/-ica u znanstveno-nastavnom zvanju. Čvrsto vjerujemo da će članovi Senata prepoznati važnost i urgentnost apela te ga uvrstiti u dnevni red prve sljedeće sjednice Senata. Nije istina da su gotovo svi zaposlenici i studenti protiv dekana Barišića. Protiv njega je samo interesna skupina oktroiranih uzurpatora Fakulteta. Također, nije istina da je kriza na fakultetu rezultat osobnih sukoba – kazao je profesor Marino Ninčević.     

Komentara 1

AF
afer
09:51 16.03.2021.

Komentar mi je skinut, uglavnom: revolucionarna ljevica je ''rođena da radi pakao''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije