Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Puli

Profesor ignorirao nasilje među učenicima, ravnateljica ga htjela vratiti na posao?

Učionica/Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.11.2018.
u 11:30

Ćoso nije željela ništa komentirati, rekavši da će se očitovati nakon što sve nadležne institucije donesu konačnu odluke

Ravnateljica Medicinske škole u Puli Gordana Ćoso smjenjena je odlukom Školskog odbora sa svoje pozicije. Iako službene potvrde razloga nema, Glas Istre doznaje da je Ćoso smijenjena jer je najprije dala pa zatim povukla otkaz profesoru koji na nastavi nije reagirao na seksualno uznemiravanje među učenicima.

Školski kolektiv navodno već duže vrijeme ima problema s tim profesorom, koji često kasni na nastavu ili uopće ne dolazi, a ravnateljica ga cijelo vrijeme štiti i pokriva. Ipak, nakon što je, prema tvrdnjama jedne učenice, na nastavi je došlo do seksualnog uznemiravanja, kada ju je navodno jedan kolega na satu pipkao, zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak, ravnateljici se više nije moglo opraštati štićenje profesora, izjavio je izvor iz škole za Glas Istre

Na mjesto Gordane Ćoso imenovana je predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić - Kliba, a Ćoso je došla na posao i danas tako pokazavši da ne priznaje odluku Školskog odbora. 

Ćoso nije željela ništa komentirati, rekavši da će se očitovati nakon što sve nadležne institucije donesu konačnu odluke, a nakon što su se novinari Glasa Istre zaputili u školu kako bi izjavu dobili na licu mjesta, bivša ravnateljica je pobjegla i ponovila kako će se očitovati naknadno. 

Komentara 2

IG
igorl
13:52 20.11.2018.

Da rezimiramo. Neki klinac je poslatao klinku, profesor nije izvadio pusku da ga ucmeka, zbog toga je dobio otkaz, a zatim je ukljucen mozak i otkaz je povucen. Nakon toga su dosli novinari, srezali zdravu pamet - mozak je opet iskljucen, pa je otkaz dobila ravnateljica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije