Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na bubanj idu hoteli, zgrade

Prodaju se nekretnine Coninga procijenjene na 180 milijuna kn

hotel trakošćan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
14.01.2020.
u 22:39

Stečaj nekad uspješne tvrtke koja je bila povezana s Radimirom Čačićem otvoren je sredinom 2018.

Godinu i pol od otvaranja stečaja nad tvrtkom Coning iz Varaždina čeka se prodaja nekretnina procijenjenih na oko 180 milijuna kuna. Stečaj nekad uspješne tvrtke koja je bila povezana s Radimirom Čačićem otvoren je sredinom 2018., a prema rješenju iz studenoga te godine, od ukupno 331 milijun kuna prijavljenih tražbina utvrđene su tražbine u iznosu od 123 milijuna kuna, dok je djelomično ili u potpunosti osporeno 208 milijuna.

Među nekretninama koje su ponuđene na prodaju je i Coningova poslovna zgrada u Varaždinu, blizu samog centra, procijenjena na oko 14 milijuna kuna, za koju na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi nije bilo valjanih ponuda.

Druga dražba

Od 16. do 29. siječnja odvijat će se druga dražba na kojoj se zgrada neće moći prodati ispod sedam milijuna kuna. Nakon što je doneseno rješenje o prodaji, održano je i ročište za utvrđivanje vrijednosti Hotela Pagus na Pagu. Zaključkom o prodaji utvrđena je početna vrijednost od 49 milijuna kuna, i u tijeku je prva elektronička javna dražba koja završava danas, 14. siječnja.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U pripremi je, kako u izvješću navodi stečajna upraviteljica Lidija Lesar, i prodaja Hotela Trakošćan i okolnog zemljišta čija je procijenjena vrijednost 55,2 milijuna kuna. Na bubanj ide i apartmansko naselje Zelena punta u Kukljici na otoku Ugljanu, čija je vrijednost procijenjena na 37,570.000 kuna, nekretnine u Svetom Jurju vrijedne desetak milijuna kuna, motel Vratnik, zemljište u Biškupcu, kuglana i okolne parcele u Senju procijenjene na oko dva milijuna kuna, zemljišta i objekti u Stinici vrijedni više od devet milijuna kuna, planinarski dom u Oltarima, stanovi u Karlovcu i Jakuševcu...

Zgrada bivšeg hotela Velebit u Senju, koji je također predviđen za prodaju, u derutnom je stanju, pa su na prozore postavljene drvene ploče kako bi se spriječio nastanak daljnje štete i moguće provale. Većina prozora zbog bure je bila razbijena pa su već bili opasni za prolaznike.

Već prodana jahta

Stečajna upraviteljica je u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka uspjela prodati jahtu Beneteau Oceanis 411 Clipper za 222.000 kuna, upola manje od procijenjene vrijednosti, dva stara automobila za 5000 kuna i za 16.000 kuna zemljište u Senju, gdje je Coning imao manji vlasnički udjel. Stečajna upraviteljica najavila je da će za nekretnine za koje je izrađena procjena vrijednosti i nema pravnih ili drugih zapreka za prodaju, predložiti unovčenje u skladu sa stečajnim zakonom te da će nastaviti s naplatom potraživanja nastalih prije i nakon otvaranja stečaja.

Podsjetimo, stečaj je pokrenula Fina jer je Coning dulje od 120 dana dugovao oko četiri milijuna kuna. Prije toga u prethodnom postupku održano je čak šest ročišta na kojima se punomoćnik dužnika protivio prijedlogu za otvaranje stečaja i tražio odgodu jer je, kako je naveo, postojala realna mogućnost da će u kratkom roku uspjeti podmiriti svoja dugovanja. Nekoliko mjeseci nakon Coninga otvoren je i stečaj nad tvrtkom kćeri Coning-ing.

Komentara 9

ZA
zarko815
23:38 14.01.2020.

Čačić je jedan od najvećih kriminalaca još iz propale yuge, opljačkao je i uništio brojna poduzeća kao GK Zagorje. Slučajni i njegov kukulele bagra su oprostili tom kriminalcu stotine milijna dugova. Zar je čudno što je među najbližima koji suu prvi čestitali slučajnom bio upravo drug čačić.

DD
ddh
02:04 15.01.2020.

Coning mozda unesen kao vlasnistvo Cacica, ali je Cacic itekako pravi vlasnik. On je u fazi prve privatizacije 90-tih jednu uspjesnu tvrtku jednostavno pripisao na sebe i poceo je sustavno unistavati na nacin prekomjernog izvlacenja gotovine iz tvrtke. Kupovao jeje nekretnine na svoju suprugu, kupio na svoje ime veliki dio Varteksa, pa i tu sa svojim kompanjonom Igrecom poceo izvlaciti gotovinu, da bi onda kad je Vartex skoro propao jednostavno nestao. Ali to mediji znaju, a Cacic je bio miljenik medija koji su ga slavili. Cacic je bio i ostao covjek kod kojeg se nakon rukovanja trebaju prebrojiti prsti na ruck, jer bi po koji prst mogao nedostojati. Ali je on i damals mezimac Varazdinaca i medija, pa mu je kod tih "objektivnih " medija sve oprosteno, te sada kao saveznik Milanovica moze meine duse nastaviti muljati.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
00:09 15.01.2020.

Ako ne računamo njegov dugo najavljivani Thsunami na Krku najveće mu postignuće pogibija dvojice mađarskih državljana 😣😣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije