Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJA NESREĆA

Pogledajte kako je skupi vojni avion F-35 nespretno završio u moru

Foto: Twitter/EDGAR SU/REUTERS
29.11.2021.
u 22:04

Pilot se uspješno katapultirao i tako spasio

Zbog bizarne nesreće na nosaču zrakoplova Queen Elizabeth, britanski borbeni zrakoplov F-35 završio je u moru.

Britanski mediji objavili su snimku neuspješnog pokušaja uzlijetanja borbenog aviona Kraljevskog ratnog zrakoplovstva F-35B. Incident se dogodio 17. studenog ove godine kada se nosač zrakoplova nalazio negdje u Sredozemnom moru.

Prema saznanjima Sky Newsa, video je autentičan, a kao mogući razlog navode da je nešto nalik kišnoj kabanici usisano u motor zrakoplova što je dovelo do kvara.

Na snimci se vidi kako se zrakoplov presporo kreće prema uzletnoj rampi, a potom pada u more, dok se pilot uspješno katapultirao i tako spasio.

Snimka je pokrenula zabrinute rasprave o tome je li u nesreći oštećen nosač aviona na kojem je trenutno smješteno osam britanskih F35-ica te 10 američkih. Izvor iz Kraljevske mornarice rekao je da se vjeruje da F-35 nije oštetio brod, ali da će nosač po povratku biti temeljito provjeren.

Inače, radi se o zrakoplovu čija se vrijednost procjenjuje na više od 100 milijuna dolara.

Komentara 3

PR
prokurator
00:14 30.11.2021.

ma promjeniće mu svjećice i biće ko nov.

XA
xaron
22:28 29.11.2021.

Nosac aviona Q. Elizabeth koristi ski ramp , znaci nema katapulta. To je druga liga nosača za lake avione i one vertikalnog uzletanja kao F-35.

PO
poluprovokator
22:22 29.11.2021.

Jel' imao kasko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije