Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogreške u proceduri

Proces izručenja kapetana Dragana možda će se vratiti na početak

lisice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
15.11.2013.
u 11:42

Savezna sutkinja u Australiji utvrdila da mu je uskraćena pravedna procedura tijekom dugotrajnog postupka izručenja

Proces izručenja Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, Hrvatskoj možda će se vratiti na početak nakon što je savezna sutkinja u Australiji utvrdila da mu je uskraćena pravedna procedura tijekom dugotrajnog postupka izručenja, piše The Australian.

Vasiljković koji je u Hrvatskoj optužen zbog ratnih zločina, žalio se na odluku bivšeg australskog ministra unutarnjih poslova Jasona Clarea da ga se pošalje u Hrvatsku na ispitivanje. Sutkinja Jennifer Davies u vezi s njegovim pritužbama da je njegovo izručenje politički motivirano te da ne može dobiti pravedno suđenje u Hrvatskoj, kazala je da mu je trebao biti omogućen uvid u prepisku hrvatskih i australskih vlasti.

Australska savezna sutkinja također je utvrdila da su ga trebali informirati o komunikaciji između Hrvatske i Australije o mogućnostima da bude optužen i za druga dijela unatoč uvjeravanju da će mu se suditi samo za djela navedena u zahtjevu za izručenje. Ostale zahtjeve njegovih odvjetnika sutkinja je odbacila.

>> Kapetan Dragan uložio žalbu protiv izručenja Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije