Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predug postupak

Kapetan Dragan uložio žalbu protiv izručenja Hrvatskoj

dragan
Reuters/PIXSELL
23.09.2013.
u 11:55

Danas je otvoreno ročište protiv Vladine odluke o izručenju, a Vasiljkovićev odvjetnik Julian Burnside rekao je da će se u žalbenom postupku usredotočiti na pravne odgode u tom predmetu

Odvjetnici optuženog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatog i kao Kapetan Dragan, žalili su se protiv njegova izručenja iz Australije u Hrvatsku, javlja The Australian.

Njegovi će odvjetnici žalbu usredotočiti na prekomjernu duljinu tog postupka.

Bivši ministar unutarnjih poslova Australije Jason Clare odobrio je izručenje u studenom prošle godine, nakon godina pravnog natezanja u kojem je Dragan pokušao osporiti hrvatski zahtjev za izručenje podnesen 2005. Kapetan Dragan tražen je radi ispitivanja u vezi optužbi za ratne zločine počinjene kada je bio paravojni zapovjednik u tzv. Krajini 1991. i 1992.

Danas je otvoreno ročište protiv vladine odluke o izručenju, a Vasiljkovićev odvjetnik Julian Burnside rekao je da će se u žalbenom postupku usredotočiti na pravne odgode u tom predmetu, pitanja koja se odnose na Ženevsku konvenciju i pitanja proceduralne pravednosti.

>> Kapetan Dragan optužuje Australiju za nehumane uvjete u zatvoru

LAWYERS for accused war criminal Dragan Vasiljkovic have appealed against his extradition to Croatia, telling a judge the case would focus on legal delays.

The Gillard government's Home Affairs Minister Jason Clare approved the extradition last November following years of protracted legal wrangles during which Mr Vasiljkovic challenged the Croatian request, which was first made in 2005.

He is wanted for questioning over war crimes allegations relating to his time as a paramilitary commander in the self-proclaimed Serbian republic of Krajina in 1991 and 1992.

- See more at: http://www.theaustralian.com.au/news/nation/captain-dragan-vasiljkovic-appeals-extradition-to-croatia-to-face-war-crimes-charges/story-e6frg6nf-1226725245366#sthash.oUXxpkyk.dpuf

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije