Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spojila je sjever i jug zemlje

Problemi s burom: Dalmatina je u 15 godina bila zatvorena više od godinu dana

18.03.2023.
u 18:14

Autocesta Zagreb – Split – Ploče (A1) spojila je kontinentalnu Hrvatsku i Dalmaciju, njezinom izgradnjom ostvaren je višedesetljetni hrvatski san o povezivanju autocestom Splita i Zagreba. Dalmatina je otvorena 2005., no ima dana u godini kad ta prometnica baš i ne spaja ta dva dijela Hrvatske. A to se događa kad podno Velebita zapuše jaka bura pa se za sav promet, ili njegov dio, zatvara dionica od tunela Sveti Rok do Maslenice. Tad se vozila na tom dijelu preusmjeravaju na alternativne pravce, na državne ceste preko Gračaca, Obrovca i Karina. Za nedavnog nevremena koje je uključivalo i snježnu mećavu na tom dijelu Lijepe Naše nisu funkcionirali ni ti alternativni pravci, koji su bili neprohodni, kao ni dionica Sv. Rok – Maslenica, na kojoj je derala bura.

Komentara 2

Avatar Idler
Idler
08:22 20.03.2023.

A kaj nam je pisac štel reč ? Barem brezvezni zaključak, općenit, o meteo specifičnostima našeg priobalja i članak bi mel smisla.

Avatar barba_barba
barba_barba
09:04 19.03.2023.

Tribalo je graditi priko Bihaća, pa bi se Zadrani vozili starom ličkon magistralon, a Spliće bi čekale po 7 sati da ujdu u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije