Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović

'Problem onečišćenja može se riješiti samo razgovorom'

ivo josipović,slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
08.11.2012.
u 14:50

U posljednjih mjesec dana stanje u Slavonskom Brodu postalo je neizdrživo

– Nema čarobnog štapića ni sile kojom bi se riješio ovaj problem. U tom smislu treba biti realan i građanima reći istinu. Do promjene trenutačnog stanja može se doći isključivo dugotrajnim i do kraja upornim razgovorima u kojima ćemo od susjeda tražiti da ispune propisane standarde – rekao je predsjednik Ivo Josipović danas u Slavonskom Brodu.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, s kojim je razgovarao o problemu onečišćenja zraka štetnim plinovima iz bosanskobrodske Rafinerije, Josipović je na pitanje novinara odgovorio kako Vlada i nadležna ministarstva, što se tiče ovog pitanja, poduzimaju sve što je u njihovoj moći. Dodao je da je on osobno još prije početka svojega mandata razgovarao s vlastima BiH, Republike Srpske i Rafinerije i dobio razna obećanja koja do danas nisu ispunjena.

– Problem je evidentan i ne smije se negirati, ali treba raditi na postizanju rješenja. Ne mogu vam reći koliko ćemo dugo na njega čekati, svatko tko bi vam sada rekao da će rješenje doći sutra ili prekosutra bio bi demagog – rekao je Josipović, koji je o istom problemu na Korzu razgovarao s predstavnicima građanskih inicijativa. Gradonačelnik Duspara rekao je kako očekuje da se diplomacija malo više uključi i pokuša odraditi svoj dio posla jer je u posljednjih mjesec dana stanje u Slavonskom Brodu postalo neizdrživo.

Na pitanje o vijestima koje dopiru iz Rafinerije kako se od remonta ipak odustalo, Duspara je odgovorio da remont ionako nije trajno rješenje.

– Puno je važnije krenuti u izvršenje danih obećanja o modernizaciji, promjeni energenta na ložištima, ugradnji filtra i uzimanju kvalitetnije nafte s manje sumpora – rekao je Duspara.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
15:15 08.11.2012.

'Problem onečišćenja može se riješiti samo razgovorom' . Nakon ove izjave, popularnost Campija će porasti bar za deset "odsto". Garant. Opet je Campi popularniji od mene a ja se tako trudim citirati Bibliju i Ježevu kućicu.

VE
vero
15:18 08.11.2012.

Pa nije valjda mislio umjesto razgovora upotrijebiti silu. Samo kod nas se tek počne razgovarati kada "vrag odnese šalu", a onda je naša politika popustljiva, ljigava i mlaka i sve ispadne na našu štetu. Takva je jadna naša politika.

KR
krka
15:09 08.11.2012.

....''problem onečišćenja može se riješiti samo razgovorom'',.... samo dogovorom možemo riješiti dug štediša Ljubljanske Banke..., bokca ti počinjem vjerovati da ovaj antihrvat uistinu i nije naš predsjednik.Kaj drugo o njemu i njegovim potezima reči, kad znamo da je s Dikobrazomzom zajedno dostavljal selektirane podatke Den Hagu u procesima protiv države Hrvatske, danas daje ijave poput ovih naprijed, mulja sa mafijašima....Jao ljudi, koga ste birali! Ovaj je gori i pokvareniji i od gospona Ive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije