Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branit će se sa slobode

Privedena i partnerica jednog od osumnjičenih za pomaganje Božiću: Vikala je i vrijeđala policajce

Split: Uhi?en je Ivan Boži?, 29-godišnjak koji je automobilom udario policajca
Foto: IVC
1/4
02.12.2022.
u 23:37

Policija je za privedenu zatražila po 30 dana zatvora za svaki prekršaj te zadržavanje u zatvoru da ne ponovi prekršaj, no nakon ispitivanja na sudu puštena je da se u nastavku postupka brani sa slobode

Splitska policija privela je danas na Općinski prekršajni sud partnericu jednog od osumnjičenih da je pomagao u bijegu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva policajca. 

Protiv nje su podnijeli optužni prijedlog za prekršaje iz članaka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kako doznajemo Dalmatinski portal, upala je u sigurnosnu zonu postavljenu oko kuće u Solinu u kojoj se skrivao bjegunac. Vikala je i vrijeđala policajce koji su je priveli. 

Policija je za privedenu zatražila po 30 dana zatvora za svaki prekršaj te zadržavanje u zatvoru da ne ponovi prekršaj, no nakon ispitivanja na sudu puštena je da se u nastavku postupka brani sa slobode. Sud će odluku donijeti naknadno.

Podsjetimo, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor za Ivana Božića (29) iz Solina osumnjičenog za pokušaj teškog ubojstva policijskog vježbenika. Istražni zatvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Splitska policija priopćila je da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom. 

Video: Objavljena snimka velike akcije uhićenja 29-godišnjaka

Policija se oglasila priopćenjem.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju (čl.111 st.6 u svezi čl.34 KZ-a), a za kojeg se osnovano sumnja da je osobnim vozilom udario i teško ozlijedio policijskog službenika dana 30. studenog 2022. godine. Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. 

Također je, kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog dijela (čl.303 st.1 KZ-a). Naime potvrđena je osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak gore spomenutom 29-godišnjaku pomagali u skrivanju nakon počinjenog kaznenog djela. Zbog osnovane sumnje u počinjene spomenutog kaznenog djela 31-godišnjak i 22-godišnjak su također predani pritvorskom nadzorniku. Za jednu osobu nisu utvrđeni elementi kaznenog djela te je puštena na slobodu", stoji u priopćenju.

Ivan Božić je pola sata iza ponoći s utorka na srijedu u središtu Splita, ne zaustavljajući se na policijski znak stop, Golfom udario 20-godišnjeg policijskog vježbenika i teško ga ozlijedio, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Policija je za njim tragala sve do četvrtka kada je u popodnevnim satima uhićen u kući u Solinu.



 
Ključne riječi

Komentara 1

TO
TORQUEMADA
13:48 03.12.2022.

Lik je nakupio toliko prijestupa bez adekvatnog sankcioniranja da se uopće ne treba čuditi što je došlo do ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije