Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova našeg turizma'

Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati, rekao je ministar
10. srpnja 2012. u 14:03 19 komentara 7 prikaza
veljko ostojić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Splitsko-dalmatinska županija ostvaruje zavidne turističke rezultate. Evidentirano je gotovo 500 tisuća dolazaka, što je rast od 8 posto i 2,2 milijuna noćenja, što je porast od 5 posto. Čestitam Splitsko-dalmatinskoj županiji na dokumentima koji se tiču razvoja turizma jer samo je to ispravan put i čestitam Splitu što se iz tranzitnog preobrazio u kvalitetno turističko središte, kazao je ministar turizma Veljko Ostojić nakon razgovora koji je iza zatvorenih vrata vodio s dalmatinskim turističkim djelatnicima. Ministarstvo će, obećao je, podupirati kvalitetan turistički razvoj Splitsko-dalmatinske županije, poglavito aktivnosti u pred i posezoni.

Prema riječima dožupana Viska Haladića, srednja Dalmacija ostvarila je zavidne turističke rezultate: evidentirano je gotovo 500 tisuća dolazaka što je rast od 8 posto i 2,2 milijuna noćenja što je porast od 5 posto. Ministar Veljko Ostojić istaknuo je kako s kolegama iz Hrvatske gospodarske komore rade na sustavnoj organizaciji privatnog smještaja jer privatni kapaciteti predstavljaju čak 47 posto ukupnih turističkih kapaciteta. Za nekoliko mjeseci pokušat će organizirati privatne iznajmljivače s ambicijom osnivanja nacionalne udruge.

– Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova hrvatskog turizma. Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati – poručio je ministar dodajući kako privatni smještaj ima nešto posebno. Ima emociju, doživljaj...

Glede naglašenih problema prijevoza naših otočana, obećao je razgovarati s upravom Jadrolinije smatrajući da treba mijenjati plovidbeni red. Naglasio je kako ne razmišlja o subvencioniranju cijena Jadrolinije.

U sklopu boravka u Splitu ministar Veljko Ostojić obići će bivšu vojnu zonu Duilovo, sudjelovati na otvaranju hotela Luxury Hotel Jupiter i posjetiti hotel Vestibul Palace koji je ove godine dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice za tvrtku.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    najbolje rješenje je da privatnim iznajmljivačima povećate porez i na taj način povećate kvalitetu punjenja državnog proračuna. Jer svaka odluka kokodakajuće Vlade se svodi na punjenje proračuna. Ovo je uvod u ono što slijedi - a to je zaburivanje vladinih ... prikaži još!ih ručerda u još jedan privatni izvor.

  • spartak:

    Ministre, cijene trajekta su bezobrazno povišene, pogledajte cijene drugih turističkih zemalaj. Ljudi se bune, i mi domaći i stranci.

  • -obrisani-:

    ma koji genije...prvo podignite pdv na 50% pa onda zahtjevajte još novca uništili ste trajno potencijale malih iznajmljivača, a veliki ulagači sigurno neće kapitalistički ulagati u komunističko društvo bez ikakvih garancija normalnosti ovi svi iz politike samo naprduju iz dana u dan