Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veljko ostojić:

'Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova našeg turizma'

veljko ostojić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
10.07.2012.
u 14:03

Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati, rekao je ministar

Splitsko-dalmatinska županija ostvaruje zavidne turističke rezultate. Evidentirano je gotovo 500 tisuća dolazaka, što je rast od 8 posto i 2,2 milijuna noćenja, što je porast od 5 posto. Čestitam Splitsko-dalmatinskoj županiji na dokumentima koji se tiču razvoja turizma jer samo je to ispravan put i čestitam Splitu što se iz tranzitnog preobrazio u kvalitetno turističko središte, kazao je ministar turizma Veljko Ostojić nakon razgovora koji je iza zatvorenih vrata vodio s dalmatinskim turističkim djelatnicima. Ministarstvo će, obećao je, podupirati kvalitetan turistički razvoj Splitsko-dalmatinske županije, poglavito aktivnosti u pred i posezoni.

Prema riječima dožupana Viska Haladića, srednja Dalmacija ostvarila je zavidne turističke rezultate: evidentirano je gotovo 500 tisuća dolazaka što je rast od 8 posto i 2,2 milijuna noćenja što je porast od 5 posto. Ministar Veljko Ostojić istaknuo je kako s kolegama iz Hrvatske gospodarske komore rade na sustavnoj organizaciji privatnog smještaja jer privatni kapaciteti predstavljaju čak 47 posto ukupnih turističkih kapaciteta. Za nekoliko mjeseci pokušat će organizirati privatne iznajmljivače s ambicijom osnivanja nacionalne udruge.

– Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova hrvatskog turizma. Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati – poručio je ministar dodajući kako privatni smještaj ima nešto posebno. Ima emociju, doživljaj...

Glede naglašenih problema prijevoza naših otočana, obećao je razgovarati s upravom Jadrolinije smatrajući da treba mijenjati plovidbeni red. Naglasio je kako ne razmišlja o subvencioniranju cijena Jadrolinije.

U sklopu boravka u Splitu ministar Veljko Ostojić obići će bivšu vojnu zonu Duilovo, sudjelovati na otvaranju hotela Luxury Hotel Jupiter i posjetiti hotel Vestibul Palace koji je ove godine dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice za tvrtku.

Komentara 19

OB
-obrisani-
14:51 10.07.2012.

najbolje rješenje je da privatnim iznajmljivačima povećate porez i na taj način povećate kvalitetu punjenja državnog proračuna. Jer svaka odluka kokodakajuće Vlade se svodi na punjenje proračuna. Ovo je uvod u ono što slijedi - a to je zaburivanje vladinihih ručerda u još jedan privatni izvor.

SP
spartak
15:04 10.07.2012.

Ministre, cijene trajekta su bezobrazno povišene, pogledajte cijene drugih turističkih zemalaj. Ljudi se bune, i mi domaći i stranci.

OB
-obrisani-
14:35 10.07.2012.

ma koji genije...prvo podignite pdv na 50% pa onda zahtjevajte još novca uništili ste trajno potencijale malih iznajmljivača, a veliki ulagači sigurno neće kapitalistički ulagati u komunističko društvo bez ikakvih garancija normalnosti ovi svi iz politike samo naprduju iz dana u dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije