Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova našeg turizma'

Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati, rekao je ministar
10. srpnja 2012. u 14:03 19 komentara 7 prikaza
veljko ostojić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Splitsko-dalmatinska županija ostvaruje zavidne turističke rezultate. Evidentirano je gotovo 500 tisuća dolazaka, što je rast od 8 posto i 2,2 milijuna noćenja, što je porast od 5 posto. Čestitam Splitsko-dalmatinskoj županiji na dokumentima koji se tiču razvoja turizma jer samo je to ispravan put i čestitam Splitu što se iz tranzitnog preobrazio u kvalitetno turističko središte, kazao je ministar turizma Veljko Ostojić nakon razgovora koji je iza zatvorenih vrata vodio s dalmatinskim turističkim djelatnicima. Ministarstvo će, obećao je, podupirati kvalitetan turistički razvoj Splitsko-dalmatinske županije, poglavito aktivnosti u pred i posezoni.

Prema riječima dožupana Viska Haladića, srednja Dalmacija ostvarila je zavidne turističke rezultate: evidentirano je gotovo 500 tisuća dolazaka što je rast od 8 posto i 2,2 milijuna noćenja što je porast od 5 posto. Ministar Veljko Ostojić istaknuo je kako s kolegama iz Hrvatske gospodarske komore rade na sustavnoj organizaciji privatnog smještaja jer privatni kapaciteti predstavljaju čak 47 posto ukupnih turističkih kapaciteta. Za nekoliko mjeseci pokušat će organizirati privatne iznajmljivače s ambicijom osnivanja nacionalne udruge.

– Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova hrvatskog turizma. Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati – poručio je ministar dodajući kako privatni smještaj ima nešto posebno. Ima emociju, doživljaj...

Glede naglašenih problema prijevoza naših otočana, obećao je razgovarati s upravom Jadrolinije smatrajući da treba mijenjati plovidbeni red. Naglasio je kako ne razmišlja o subvencioniranju cijena Jadrolinije.

U sklopu boravka u Splitu ministar Veljko Ostojić obići će bivšu vojnu zonu Duilovo, sudjelovati na otvaranju hotela Luxury Hotel Jupiter i posjetiti hotel Vestibul Palace koji je ove godine dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice za tvrtku.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • -obrisani-:

    najbolje rješenje je da privatnim iznajmljivačima povećate porez i na taj način povećate kvalitetu punjenja državnog proračuna. Jer svaka odluka kokodakajuće Vlade se svodi na punjenje proračuna. Ovo je uvod u ono što slijedi - a to je zaburivanje vladinih ... prikaži još!ih ručerda u još jedan privatni izvor.

  • spartak:

    Ministre, cijene trajekta su bezobrazno povišene, pogledajte cijene drugih turističkih zemalaj. Ljudi se bune, i mi domaći i stranci.

  • -obrisani-:

    ma koji genije...prvo podignite pdv na 50% pa onda zahtjevajte još novca uništili ste trajno potencijale malih iznajmljivača, a veliki ulagači sigurno neće kapitalistički ulagati u komunističko društvo bez ikakvih garancija normalnosti ovi svi iz politike samo naprduju iz dana u dan