Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veljko ostojić:
Povratak na članak

'Privatni iznajmljivači jedan su od najvećih izazova našeg turizma'

Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati, rekao je ministar

Komentari 19

OB
-obrisani-
14:35 10.07.2012.

ma koji genije...prvo podignite pdv na 50% pa onda zahtjevajte još novca uništili ste trajno potencijale malih iznajmljivača, a veliki ulagači sigurno neće kapitalistički ulagati u komunističko društvo bez ikakvih garancija normalnosti ovi svi iz politike samo naprduju iz dana u dan

VL
OB
-obrisani-
14:51 10.07.2012.

najbolje rješenje je da privatnim iznajmljivačima povećate porez i na taj način povećate kvalitetu punjenja državnog proračuna. Jer svaka odluka kokodakajuće Vlade se svodi na punjenje proračuna. Ovo je uvod u ono što slijedi - a to je zaburivanje vladinihih ručerda u još jedan privatni izvor.

VL
SP
spartak
15:04 10.07.2012.

Ministre, cijene trajekta su bezobrazno povišene, pogledajte cijene drugih turističkih zemalaj. Ljudi se bune, i mi domaći i stranci.

VL
DU
Deleted user
15:12 10.07.2012.

Koje su to gluposti o brandiranju i pretvaranju priv. smještaja u male hotele!? Da, a pitajte one koji iznajmljuju koji bi im nameti onda bili? I zašto do toga već nisu "naišli" spontano, bez direktiva ministra... Zato jer su užasnuti cjelogodišnjim izdvajanjima na ime fiskalnih i parafiskalnih nameta te gomilom suhoparnih birokratskih kriterija koje bi morali bespogovorno ispuniti, a onda i obnavljati u godinama koje slijede. Zato radije ostaju pod Zimmer frei krinkom i ne haju za takve prijedloge ministra koji bi se rado hvalisao, a kad treba pojednostaviti, ukinuti namete, ublažiti birokratske kriterije i ostalo - onda "Ne može se...".

VL
OB
-obrisani-
15:14 10.07.2012.

interesantno je i to kak sus e po sod crveni pametni a bogme nemaju ni jednu jedinu tvornicu na svetu ili hotela-a se znodo kak je to treba naprajti, osim naravno kube i sj vijetnama- tamo dragi vodje misle za tebe, ali tocno je kaj je ministar rekel, ali mi smo hrvoti pa nikak da zidemo mentalno z tog balkana vum, ali ni to nije cudno, v njemacki su svi nijemci ali kaj je komunizam tam napraj pokazuje slijedece: profesor sa svojim timom z minhena koji prati razvoj eks ddr rekao prioje dvije godine u njemackom bundestagu: mora preci 100 godina i svi koji su rodjeni u komunizmu i druge pola generacije mora proci, pa ce tek onda mislit ko zapadna njemacka, u bundestagu tajac cak ni zeleni koji laju bez prestanka nisu imali rijeci i gledali u pod-kod nas jos i gore.

VL
CA
carlogiordano
15:55 10.07.2012.

eto, ministar je usput rekao nešto što sa životom veze nema. on teoretizira o brendiranju, o podizanju kvalitete, o malim hotelima. al što ide prije, infrastruktura koju treba osigurat država ili privatna investicija? iz mog praktičnog iskustva otoka korčule, prije 30 godina sezona je trajala 90 dana, sada traje 45. zašto? zato što bi država trebala sagradit sletnu stazu, zato što bi trebala investirati u kanalizaciju( pitao bih ministra što misli, gdje se prazne septičke jame u periodu tih 45 dana sezone, tamo gdje auto-cisterna nema pristup, a takvih je objekata masa-svi oni koji su sagrađeni ispod ceste, a iznad mora). bez toga, kako financijski opravdati investiciju u apartmane?

VL
Avatar Jorge
Jorge
16:12 10.07.2012.

Ministar Ostojić nastavlja tamo gdje su prethodnici stali: uništiti privatne iznajmljivače i usmjeriti te goste u hotelski smještaj. Potpuno pogrešno! Privatni smještaj je nešto najbolje što se moglo dogoditi Hrvatskoj. Sav prihod ostaju u RH i reinvestira se. Nema Lukšića,, niti Hiltona, nema odliva deviza iz RH, sve se ulaže u poboljšanje kapaciteta. Ministarstvo turizma već tradicionalno propisuje u svibnju nova pravila igre i dovodi private iznajmljvače do ludila. Table, evidencija gostiju, oznake, liječnički (BTW Ako imate u obitelji PTSP po sadašnjim pravilima ne biste mogli iznajmljivati), sve ono što se može propisati zimi, naše birokrate donose početkom ljeta i bakie dovode do ludila, a inspektorima daju više štofa za globe. Najsmješnije je da će inzistirati na osnivanju udruge stanodavaca. Moš mislit.... Koliko je subvencija povukao privatni smejštaj? Koliko je dobio poticaja (da sade pšenicu već bi nešto kanulo)? Čak i ministar graditeljstva govoreći o bespravnoj gradnji prijeti posebnim kaznama za iznajmljivače, kao da žive u drugoj državi.

VL
Avatar Jorge
Jorge
16:12 10.07.2012.

Privatni smještaj obogaćuje i one koji dolaze i one koji primaju goste. Nema tu unificiranih mrkvica i brokulica duboko zamrznutih. To je nepoosredna djelatnost, nekad pitoma, ponekad nepredvidiva, ali ona je održala u životu Dalmaciju, Primorje i Istru, djeci dala kakvu-takvu perspektivu. Ministar bi trebao govoriti o subvencionranju dolazaka u privatni smještaj (kao što obilato dijeli stranim turoperatirima) i na taj način podizati kvalitetu, a ne rezati posljednji dodatni izvor prihoda Dalmaciji i Istri koje stenju pod čizmom korporacija, bez lica i naličja.

VL
Avatar bok
bok
16:56 10.07.2012.

...sve ok, samo ne na crno i mora se znati reda

VL
AA
aabbcc
16:58 10.07.2012.

- Goste treba usmjeravati u "domaci privatni smjestaj" a ne u "strani hotelski smjestaj".

VL
DU
Deleted user
17:02 10.07.2012.

i dalje broje noćenja, a ne zanima ih poslovni rezultat. privatni iznajmljivači su korov koji uništava sve potencijale prostora, posluju na najprimitivniji način s najmanje profita i dodane vrijednost i tako u ograničenom resursu otimaju poslovne mogućnosti zarade mnogima, a, a sami mahom ne mogu zaraditi ni za osnovna davanja, nego se "poštapaju" lažnim mirovinama i lažnim bratniteljskim statusom, tako praveći dvostruku štetu državi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
17:06 10.07.2012.

a idete mi već na živce, vi dolje, dalmatinci! pa zašto bi vam država morala graditi kanalizaciju?! pa tko je gradi varaždinu, zagrebu, sjeveru hrvatske? malo se ohladite, ionak od turizma sve zadržite, nema tu nikakvih povećanih poreznih prihoda. imate li koje turističko poduzeće koje prihodima je blizu vrha hrv poduzeća? nemate. znači, laž je ta naša turistička fama, o ogromnim prihodima. nema ih, jednostavno je to, zatajite 90% prihoda, državu zakinete gdje god stignete, a istovremeno bi od države da vam gradi sve i svašta. e pa dosta je bilo. izvolte si sami financirati asfaltiranje cesta, izgradnju kanalizacije, vodovoda... imate vi novca, samo ih trošite na krive stvari. ne plaćate vodnu naknadu, a htjeli bi regulirane obale, uređene vodotoke... svašta. počnite raditi. da mi je vidjeti podatke o uplatama poreza i dalmacije, i posebno podatke o novcima koji idu dalmaciji... pa živite s onim što zaradite. a to nije mnogo. zašto bi ostatak države plaćao kanalizacijski sustav kaštelanskog zaljeva? a plaća ga. kome zaštita mora najviše koristi? e pa onda si ga taj nek i štiti, i plaća!

VL
RB
rudimir bombardirovic
17:40 10.07.2012.

I ja mislim da država od "privatnih iznajmljivača" dobije samo "mrvice". No zato oni koji su zaduženi za suzbijanje "rada na crno", i utajivanja poreza besplatno ljetuju. To je javna tajna, u Istri tako radi svaki drugi iznajmljivač, ali oni su naučili da treba "kukat", što više kukaš, to te manje kontroliraju, a i to malo kontroliranja rade "korumpiraši".

VL
Avatar cannabinoid
cannabinoid
18:16 10.07.2012.

nekakav da nema turizma u ovoj drzavi bio bi nikakav. zato ne s****aj! poz iz Dalmacije

VL
DU
Deleted user
20:32 10.07.2012.

nova vlada,i sve ostale buduce vlade,moraju vratiti pod bilo koju cjenu domcaeg gosta na jadran,mi nemozemo toliko visoko drzati cjene,i usluge na jadranu,jer nemamo za to mogucnosti,sve nam je traljavo i nedisciplinovano,evo izgubismo sigurno 50-100 tisuca Talijana ove godine,pa sigurno i nekoliko tisuca svaba,vlada mora jadran prilagoditi domacem gostu,to ce biti uslov svih vlada,sledeci godina,kad zbog svega sto sam naveo,pocnu mnogi drugi ne dolaziti.

VL
OB
-obrisani-
22:02 10.07.2012.

10.07.2012. u 17:06h nekakav je napisao/la: Za novce koje se državi plaćaju za porez i boravišnu pristojbu, te cijene vode na moru, i isto tko cijenu "industrijske" struje za male iznajmljivače trebaju napraviti kanalizaciju i urediti ceste. I kudikamo višee od toga. Međutim, država zna samo množiti i zbrajati prihode malih iznajmljivača, a oduzimti samo kad sebe treba namiriti.

VL
Avatar banijac68
banijac68
23:10 10.07.2012.

admine ja ne pravim za nikoga reklamu ja samo predlažem da si to pogledaju pa da vide što nudi ostali svijet

VL
Avatar banijac68
banijac68
23:11 10.07.2012.

predlažem neka i Ostojić to malo pogleda pa onda ima liniju o kojoj može da priča

VL
DO
doktorica
08:21 11.07.2012.

Mora se podići kvaliteta njihovih kapaciteta, dio preobraziti u privatne hotele i brendirati, rekao je ministar....da naročito umirovljenici koji jedva preživljavaju i teškom mukom održavaju svoje vikendice koje su uz odricanje sagradili pa sada nemaju novca da ih obnove,kako da podignu kvalitetu i eventualno iznajme te vikendice da bi mogli platiti Linićev porez kojima im prijeti?!A da sve rasprodaju mogu odmah i umrijeti jer to im je biklo i veselje i radost.Tko će im pomoći,ovi koji samo brbljaju?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.