Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALMETA O UHIĆENJU:

'Privatizaciju NK Zadra provodilo je ministarstvo, odnosno država'

Božidar Kalmeta
Foto: Filip Brala/PIXSELL
02.12.2014.
u 11:23

O samom uhićenju imam informacije samo iz medija, rekao je gradonačelnik

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, komentirajući današnje uhićenje Rena Sinovčića i još šestero osoba, rekao nam je kako je privatizaciju NK Zadra provodilo ministarstvo, odnosno država.

– O samom uhićenju odnosno o kome je riječ i zašto, informacije imam samo iz medija i tu nemam što komentirati – rekao nam je Kalmeta.

Nezavisni vijećnik zadarskog Gradskog vijeća Marko Pupić Bakrač novinarima je rekao da je očekivao uhićenje i dodao kako se on neće poslužiti izrekom "Neka institucije rade svoj posao", nego uzrečicom "Pravda je spora, ali dostižna".

– Uhićenjem Rena Sinovčića riješen je samo jedan krak interesne političke organizacije koja godinama provodi strahovladu u Zadru. Nemoguće je da je NK Zadar imao temeljni kapital od 70 milijuna kuna kada je i bivši direktor Novica Erlić svojevremeno izjavio da NK Zadar nema ni kune imovine. Sinovčić je tako postao vlasnik na nekakvih navodnih 70 milijuna kuna potraživanja koje je on navodnim pozajmicama davao igračima, a iako sam u niz navrata na to upozoravao gradonačelnika Zadra Božidara Kalmetu i tvrdio da je privatizacija nezakonita, oni nisu nikad reagirali i mogu stoga pretpostaviti da su mu pogodovali. Meni su nedavno nepoznati počinitelji bacili dvije eksplozivne naprave u dvorište. Oni koji su se usudili suprotstavljati završavali su u medijima Rena Sinovčića na naslovnicama i nad njima se provodio medijski reket. Sve to govori o strahovladi u Zadru, ali ovo je samo jedan krak – rekao je Pupić Bakrač, dodajući kako on ne zna što se Sinovčiću stavlja na teret, ali da zna da je privatizacija NK Zadra provedena nezakonito i da u tome ulogu ima i Grad Zadar i gradonačelnik.

>> Bez blagoslova Kalmete i HDZ-a u Zadru nema posla

Komentara 16

US
USA
13:09 02.12.2014.

A kakvih ce sve hapsenja biti pred parlamentarne izbore. Tako da ce inteligentni narod kao i pred prosle izbore pop...iti pricu o zlocestim hadezeovcima i dobrim esdepeovcima. I kad nakon 8 godina komunista na vlasti ne ostane ni kamen na kamenu onda ce boti placa i kuknjave. Ali tesko je to objasniti ovim iblerovskim forumasima koji su se raspisali po forumu kao i prije svih izbora.

SP
Selektivna_pravda
13:03 02.12.2014.

Tko je bio ministar i za vrijeme koje vlade?

DU
Deleted user
12:00 02.12.2014.

Slijedeća je možda klapa Intrade. Ističu se domoljubnim pjesmama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije