Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vulin deportiran

Priština otjerala šefa srpskog Ureda za Kosovo

kosovo zastava
Jens Kalaene/DPA/PIXSELL
07.01.2013.
u 21:20

O kakvoj vladavini prava možemo govoriti na Kosovu kada se za Božić uhićuje devet momaka zato što su bili u Gračanici - rekao je Vulin.

Nakon što je vlast, kako je u Srbiji nazivaju \"samoproklamirane države Kosovo\" ili \"takozvane države Kosovo\" odbila izdati dopuštenje Tomislavu Nikoliću za dolazak u manastir Gračanica na božićnu liturgiju, ista vlast je danas otjerala s Kosova Aleksandra Vulina, šefa srpskog ureda u Kosovo.

Kako javlja agencija Beta, Vulin je nakon liturgije u pravoslavnoj crkvi u Gračanici namjeravao posjetiti devetoricu Srba koje je kosovska policija privela (neki mediji navode 10) zbog navodnih oznaka pripadnosti srpskim sigurnosnim službama kojih ima na sjeveru Kosova u okviru paralelnih srpskih institucija, ali ga je policija ispred policijske postaje u Gračanici zaustavila i rekli mu kako odmah mora napustitit Kosovo.

Uz policijsku pratnju je Vulinovo vozilo otišlo i na graničnom prijelazu Jarinje napustilo teritorij Kosova. Uhićenima je određen pritvor od 48 sati i premješteni su iz Gračanice u Prištinu gdje su predani nadležnom tužitelju.

- O kakvoj vladavini prava možemo govoriti na Kosovu kada se za Božić uhićuje devet momaka zato što su bili u Gračanici. Njihov jedini grijeh je što su bili ovdje, bio sam u policijskoj stanici i rečeno mi je da nema razloga za uhićenje i da su privedeni samo kako bi provjerili što su ovdje radili - rekao je Vulin.

>>Nikolić: O čemu ćemo pregovarati ako ne smijem ići na Kosovo

Komentara 13

DE
dejavu
21:59 07.01.2013.

Koji show ! Bolju komediju holiwood nebi smislio .

LI
Livi
22:35 07.01.2013.

Eh, sta su Srbi sve drugima ucinili i jos uvijek ne uvidaju da je to bilo pogresno, ne vraca im se ni polovica. Dok su prije dvadesetak godina uz zastitu JNA i CK-a bukali posvuda po bivsoj nam drzavi kako je to Srbija, spali su na grane da to ne smiju ni na Kosovu to govoriti.

OB
-obrisani-
21:51 07.01.2013.

Mora da su sve dobri momci... Tko zna sto traze na kosovskom teritoriju u vrijeme pravoslavog Bozica... ajte i vi vise sa vasim provokacijma, na Mars,tam cvjeta cvijece..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije