Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja

Princeza s par podanika i pola milijuna pučana

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
19.12.2008.
u 12:59

Jadranki Kosor prijetio je branitelj iz Kaštela. Zbog njezinih funkcija – ministrica je i potpredsjednica Vlade – policija ništa nije prepustila slučaju. Petnaestak policajaca pratilo je svaki korak branitelja okupljenih u Kaštelima. Pohvalno. Službene informacije u medijima, međutim, nije bilo. Zašto?

Resori Jadranke Kosor svojevrsno su kraljevstvo idile u kojemu stoluje žena čiji je djevojački san bio da postane – princeza.

Ulaskom u Vladu san se ostvario: majka-pravnica-novinarka-političarka-ministrica-potpredsjednica Vlade dobila je podanike – svoje najbliže suradnike i pučane – vojsku od pola milijuna branitelja. Nad kraljevstvo se nadvio crni oblak. Najcrnji. Privid idiličnih odnosa između princeze i puka narušio je zli pučanin. Prijetio je da će je ubiti. U dvoru na Trgu hrvatskih velikana nastala je neviđena strka. Princezu treba zaštiti, ali javnost ne smije doznati! Nikako! Ta se iluzija raspala poput balona od sapunice. Doznalo se. U novinama je pisalo da ima branitelja koji ne vole ministricu-princezu. Strašno.

Kraljevsko ministarstvo u svim je svojim segmentima podređeno Jadranki Kosor. Nitko ne daje izjave bez njezine privole, sve projekte objelodanjuje ona. U posljednje vrijeme, doduše, funkcija potpredsjednice Vlade je prevagnula. Branila je proračun u Saboru, pregovara sa socijalnim partnerima, dogovarala je božićnice s Hrvatskom strankom umirovljenika. Odmaknula se od kraljevstva idile, zakoračila u stvarnost kojom caruju problemi, otkazi, stezanje remena...

I snašla se bolje nego što je to itko očekivao. U izjavama odmjerena, na visini zadatka. Brani puno veće kraljevstvo od svog braniteljsko-umirovljeničko-obiteljskoga. Ali svoje ratnike ne zaboravlja. Slaba je na njih još od radijskih dana. Ali i svjesna činjenice da je riječ o pola milijuna glasača i još najmanje toliko glasova njihovih obitelji. Za njih će uvijek “potegnuti” koji kilometar više. Zbog njih obiđe Hrvatsku u sedam dana.

Jedino mjesto na kojem je Jadranka Kosor istinska princeza webje stranica Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Tamo baš svaka vijest počinje sa: “Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti...” Baš na svakoj slici u tom stupcu vijesti Jadranka Kosor u prvom je planu. Na tim stranicama nema ružnih vijesti. Nema branitelja koji su počinili samoubojstvo, nema promrzlih staraca, nema napuštene djece, nema sukoba gay zajednice i Crkve... Sve je idilično poput božićnog jutra.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije