Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na radu

Prilikom razminiravanja poginuo pirotehničar, otac dvoje djece

časnik
MORH
Autori: I.Vi/VLM, ab/VLM
29.06.2010.
u 17:36

Iza sebe je ostavio dva maloljetna sina, dvojicu dječaka u dobi od 10 i sedam godina.

U Krapini se oko 17 sati pročulo da je na dužnosti prilikom razminiravanja poginuo Vladimir Vincelj, a svi koji su ga poznavali u nevjerici i šoku primili su tragičnu vijest da više nema Cupija, kako su ga zvali njegovi najbliži.

Iza sebe je ostavio dva maloljetna sina, dvojicu dječaka u dobi od 10 i sedam godina te suprugu Mateju, do koje se nije moglo doći budući da je bila shrvana od šoka i tuge te pod sedativima.

U Vladimirovu omiljenom kafiću Barrocku, u kojem radi supruga Mateja, također šok i nevjerica. Naime, Vladimir bi se svakog petka vraćao s posla iz Zagreba, a najviše je volio popiti jutarnju kavu ili navečer pivo s najboljim prijateljima upravo u tom kafiću, dok bi se nedjeljom ponovno predano vraćao svom opasnom poslu. Od prijatelja nitko nije želio ništa previše govoriti, samo da ne mogu vjerovati da više nema omiljenoga, vrijednog, samozatajnog i dobrog prijatelja Cupija.

Na vojnom poligonu poginuo dočasnik, otac dvoje djece
Dočasnik Zapovjedništva za potporu, nadnarednik Vladimir Vincelj poginuo je u Slunju za razminiravanja na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" danas u 13.30 sati, priopćeno je iz MORH-a.

Tridesetsedmogodišnji dočasnik tu je dužnost obavljao dugi niz godina, a zbog današnjega tragičnog događaja pokrenuta je istraga.

Iza poginulog časnika ostali su supruga i dvoje djece.

Dočasnik Vincelj (37) bio je pripadnik OS RH od 1998. godine. Na dužnosti pirotehničara bio je od 1998. do 2004., a od 2004. obnaša dužnost zapovjednika desetine za održavanje UbS-a. U Časničkoj školi Učilišta HKoV "Fran Krsto Frankopan" završio je izobrazbu za instruktora ubojitih sredstva i izobrazbu za pirotehničara te izobrazbu za zapovjednika voda u Dočasničkoj školi Učilišta HKoV "Fran Krsto Frankopan", piše u priopćenju.

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:58 29.06.2010.

Još jedna u nizu nepotpunih informacija. Čovjek je poginuo pri uništavanju UbS-a , a ne razminiravanju , znači prvenstveno nestručnosti i neznanja njegovog ili njegovih nadređenih (podređenih) S obzirom kakav je kadar u HV-u i nije ništa čudno .

BO
boston
18:43 29.06.2010.

Pokoj mu dusi ! Sucut obitelji ! Jos jedna zrtva besmislene mrznje koja i dan danas ubija. Udovica zena, sirocad djeca. Neidem u crkvu, nevjerujem u boga. No vjerujem u njegova nacela: Ljubi bliznjeg svoga Pomozi Nekradi Neubij Oprosti.... II krenimo naprijed u nadi da nas novi ciklus mrznje nece sustici u nekom sljedecem vremenu. MIR LJUDIMA!!!

Avatar commentator
commentator
23:20 29.06.2010.

Čovjek je radio plemenit posao, sućut obitelji. Veliku Božju milost upoznajemo u teškim trenucima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije