Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan incident

Prijetio djelatnicima Centra za socijalnu skrb: Ponovit će se Đakovo

policija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
24.09.2019.
u 14:04

U pretrazi doma i drugih prostora kojima se koristi muškarac policijski su službenici pronašli – i uz potvrdu oduzeli – više komada vojnog oružja, protuoklopnu i minobacačku minu, više kilograma eksploziva...

Doći ću ja opet. Ponovit će se Đakovo, vikao je to ispred zgrade Centra za socijalnu skrb 39-godišnjak iz belomanastirskog prigradskog naselja Šumarina, najvjerojatnije nezadovoljan postupkom zaštitara koji ga je uljudno zamolio da se smiri i dođe u dogovoreno vrijeme.

– Dogodilo se to u petak oko 13 sati. Petkom, inače, ne primamo stranke, osim onih koje imaju poziv – opisuje za Glas Slavonije prošlotjedne nemile scene ispred te ustanove Đimi Fuštin, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, naglašavajući kako je njemu nepoznata osoba na vrata centra došla s pozivom koji je glasio za 26. rujna.

Upravo na datum koji je stajao na pozivu upozorio ga je zaštitar, nakon čega je, nastavlja Fuštin, počela galama i prijetnje. Vidjevši kako je njegov dolazak u centar ostao bez očekivanih rezultata, okrenuo se i uz prijetnje napustio mjesto događaja.

– Nisam čuo galamu jer je moj ured na katu zgrade, nasuprot ulaznih vrata. Jedna od socijalnih radnica rekla mi je da se vani nešto događa, nakon čega je pozvana policija – kaže Fuštin dodajući kako je poziv policiji uslijedio, između ostalog, i zbog međusobnog dogovora djelatnika belomanastirskog centra zbog sve učestalijih incidenata u sličnim ustanovama, posebice onog s tragičnim posljedicama u Đakovu. Tek poslije u centru su ustanovili da prijetnje nije uputio njihov korisnik. Kako se doznaje, riječ je o ocu maloljetnika na čije je vršnjačko nasilje tu ustanovu upozorila policija. Stoga mu je, sukladno zakonu, i upućen poziv na razgovor.

Nakon zaprimljene dojave o upućenim prijetnjama, ophodnja Policijske postaje Beli Manastir obavila je očevid u obiteljskom domu 39-godišnjaka. Kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, u pretrazi doma i drugih prostora kojima se koristi muškarac policijski su službenici pronašli – i uz potvrdu oduzeli – više komada vojnog oružja, protuoklopnu i minobacačku minu, više kilograma eksploziva TNT i PEP 500, dimne i ručne bombe, aluminijske detonatore te više komada raznog streljiva i dijelova za oružje.

– Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela prijetnje i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava – navodi se u priopćenju.

Fuštin ističe kako su u posljednjih mjesec i pol imali tri slične prijetnje, ali je, na sreću, sve završilo samo na verbalnim ispadima. 

Podsjetimo, djelatnici Centra za socijalnu skrb muškarac (40) iz Rijeke preko kolegice je prijetio da zna gdje njena djeca idu u školu i da će ih pregaziti autom, što je kod nje izazvalo naglašen strah, pisao je Novi list. Nakon privođenja i provedenog kriminalističkog istraživanja, muškarac je doveden na ispitivanje u tužiteljstvo. Sudac je prihvatio prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom za prijetnje odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Video: Svečanost dodjele nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja

Komentara 1

ST
Stipan
19:18 24.09.2019.

Puna država mladih socijalnih, asocijalnih slučajeva . Kud ovo ide?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije