Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patrijarh Irinej:

Prije dolaska u Srbiju, Papa se mora ispričati za Jasenovac

'06.06.2012., Zagreb - Srpski patrijarh Irinej odrzao je liturgijsko slavlje u pravoslavnoj crkvi Svetog Preobrazenja Gospodnjeg u sklopu svog posjeta Zagrebu i mitropoliji zagrebako-ljubljanskoj. Pho
Jurica Galoić/PIXSELL
11.10.2012.
u 20:40

- Ipak, možda bi od isprike kao čina korisniji bio dijalog i susret u kojemu bi se pozabavili poviješću i potvrdili da su se tamo dogodila tragedija i zločin, a zločin je zločin, ma tko ga čini - rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh srpski Irinej izjavio je kako bi bila dobra gesta da rimokatolički poglavar papa Benedikt XVI prije dolaska u Srbiju posjeti Jasenovac i ispriča se zbog uloge Katoličke crkve u zločinima NDH, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na intervju kojeg je patrijarh dao beogradskom tjedniku Nin. Istaknuo je da bi \"isprika Katoličke crkve za zločin u Jasenovcu bila gesta koja bi ulila nadu kako se tako nešto nikada više neće ponoviti\".

- Ipak, možda bi od isprike kao čina korisniji bio dijalog i susret u kojemu bi se pozabavili poviješću i potvrdili da su se tamo dogodila tragedija i zločin, a zločin je zločin, ma tko ga čini - rekao je patrijarh Irinej dodajući kako je želio dolazak pape Bendikta XVI u Niš na proslavu 1 700 godina Milanskog edikta \"ali još nije vrijeme za to\" - I danas držim da bi to bilo svrhovito i korisno... Ali, ima puno spornih stvari, tako da, ipak, smatram kako nije dozrelo vrijeme za jedan takav susret - pojasnio je patrijarh Irinej.

>> Patrijarh Irinej: Homoseksualnost je bolest i tim ljudima treba pomoć

Komentara 164

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
20:57 11.10.2012.

kad ce Irinej posjtiti Vukovar,ahahahahahahahha

MI
Mirisna
21:05 11.10.2012.

Odmah osnovati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a SPC zabraniti i kao terorističkoj organizaciji oduzeti svu imovinu. Pa da vidiš gdje popove svrbi.

OB
-obrisani-
20:56 11.10.2012.

Patrijarh Irinej: Prije dolaska u Srbiju, Papa se mora ispričati za Jasenovac ___________________________________________________ Evo i patrijarh Irinej je dokaz da je srpski psihijatar Jovan Rašković bio u pravu kad je dao svoju analizu o Srbima. Pa, kakovu vezu ima Papapa s Jasenovcem. A i sam Jasenovac je napuhana propaganda u koju danas samo Srbi i jugonacionalisti vjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije