Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Prevrnula se cisterna, iscurile tisuće litara goriva

cisterna, sudar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/11
19.08.2011.
u 00:45

Nesreća se dogodila jer se vozač kamiona nije pridržavao propisanog razmaka, a u sudaru nitko nije ozlijeđen

Između 5000 i 7000 litara benzina iscurilo je u četvrtak oko 23 sata na 20. kilometru autoceste A1 nakon sudara kamiona s prikolicom i cisterne. Sudar se dogodio jer se Z. K. (50), vozač kamiona vukovarskih oznaka, nije pridržavao propisane udaljenosti između automobila dok se vozio desnim trakom u smjeru Zagreba iza cisterne krapinskih oznaka, kojom je upravljao G. K. (34). Zbog toga je kamion udario u stražnji dio cisterne između odmorišta Desinec i izlaza Zdenčina.

Cisterna, čija je zapremnina 30.000 litara, od siline se udarca prevrnula te je iz nje počelo istjecati gorivo super 95. Benzin je iscurio na kolnik i na travu. U nesreći nitko nije ozlijeđen. Promet je tom dionicom bio zaustavljen do petka u 6.45 sati, a sanacija terena trajala je nekoliko sati. Na teren su izišli inspektori za zaštitu okoliša i vodopravni inspektori. Hrvatske autoceste angažirale su i ovlaštenu tvrtku za sanaciju onečišćenja pločnika i okolnog tla. Vatrogasne službe polijevale su pjenom mjesto nesreće kako bi spriječile zapaljenje.

– Ovlaštena tvrtka nastavila je i danas sanaciju, a trenutačno se čisti okolno tlo. Inspekcija zaštite okoliša nastavit će pratiti tijek sanacije – piše u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša.

Ključne riječi

Komentara 2

ZL
zlikovski
12:16 26.08.2011.

Kak bi rekla moja suseda.. Pogleč mu tafogafa pa buš videl kulike je spal.

OB
-obrisani-
01:03 28.08.2011.

japa su rekli ...ak mu ne ide škola bu dober za kočijaša ...i pogleč mali kak kočijaš dela pizdarije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije