Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa nije stiglo

Prevaren preko interneta: Naručio bager i platio 35.000 eura, a više mu se ne javljaju

bager
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
18.02.2019.
u 15:26

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja

Muškarac (49) u petak je u postaji granične policije Vrpolje prijavio prijevaru putem interneta nakon što mu nisu dostavljeni radni strojevi koje je platio više od 35.000 eura.

Kako je izvijestila PU brodsko-posavska, muškarac je početkom veljače na internetu pronašao oglas koji je nudila tvrtka iz Švedske. Odlučio se za kupnju bagera, prikolice i raznih priključaka te je putem interneta dogovorio način plaćanja i uplatio više od 35 tisuća eura. Međutim, u dogovorenom roku isporuke roba mu nije dostavljena, a iz tvrtke mu se više nitko ne javlja na pozive.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela prijevare, stoji u priopćenju.

Policija povodom ovog slučaja ponovno poziva građane na oprez prilikom kupnje putem interneta.

"Važno je provjeriti radi li se uistinu o tvrtki ili poduzeću, koja se bavi takvom prodajom ili se iza oglasa krije netko sa skrivenim namjerama, te na siguran način uplaćivati novac. Jedan od sigurnijih načina kupnje je neposredan kontakt i kupnja na viđeno, posebice kada se radi o skupim, vrijednim strojevima i predmetima", navodi policija.

POGLEDAJTE VIDEO Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

Ključne riječi

Komentara 5

BU
Bubra
16:13 18.02.2019.

Pa nemoze se kupit bager za 20000€ kojem je vrijednost npr 30000€ .. jedno objasnjenje ima za to . ili si pohlepan i glup ili mislis da si pametniji od ostalih:-) negdje uvijek zec lezi;-)

VO
vorda400
18:14 18.02.2019.

Jesu ti ljudi retardirani ili koji k.rac pa dok ne vidim robu nema love kakvo unaprijed odj.bi sa time odmah ok kapara ali ovo ostalo ma daj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije