Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTANJE NEMOĆNE OSOBE

Preuzela skrb o dvojici teških bolesnika iako nije osposobljena, uzela im 7000 kn, a oni preminuli

Gornja Bistra: Ministar Kujundžić obišao Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi
Davorin Visnjic/PIXSELL
22.09.2022.
u 08:11

Tražila je i uzela za to 3500 kuna, a za taj je novac primila oštećenika lošeg zdravstvenog stanja. Pri tome je bila svjesna da mu je loše, no iako je toga bila svjesna 51-godišnjakinja mu nije osigurala  adekvatnu medicinsku skrb i njegu.

Napuštanje nemoćne osobe krimen je koji se stavlja na teret 51-godišnjakinji koja je zbog toga optužena, a optužnicu je protiv nje podigao ODO Zlatar. Prema optužnici tereti ju se da je od  1. do 28. svibnja 2020. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije preuzela skrb o osobi čije je zdravlje bilo narušeno.

Učinila je to iako je bila svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja. Tražila je i uzela za to 3500 kuna, a za taj je novac primila oštećenika lošeg zdravstvenog stanja. Pri tome je bila svjesna da mu je loše, no iako je toga bila svjesna 51-godišnjakinja mu nije osigurala  adekvatnu medicinsku skrb i njegu. Zbog svega toga oštećeniku se pogoršalo zdravstveno stanje te je  on uslijed toga preminuo  7. lipnja 2020.

Nadalje, 51-godišnjakinja je optužena i da je od kraja  travnja 2021. godine do 27. srpnja 2021. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, na sličan način postupila i kod prijama još jednog oštećenika. I za njegovo zbrinjavanje je uzela 3500 kuna, a kad mu se stanje pogoršalo, nije mu pružila adekvatnu zdravstvenu pomoć pa je i on preminuo 27. srpnja 2021. 

Video - Ubijeni Stjepan bio je dobri duh mjesta, od njega se opraštaju i suborci: Otišao je naš Lema...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije