Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mira

Pretresi u Njemačkoj zbog sumnji u pripremu terorističkih napada

Ilustracija
Foto: Swen Pförtner /DPA/PIXSELL
17.04.2018.
u 11:50

Pretresi su izvršeni u stanovima u saveznim pokrajinama Donja Saska, Schleswig-Holstein, Bremen i Tirinška

Pripadnici specijalne policije su u utorak ujutro diljem Njemačke izvršili pretrese u stanovima osoba za koje se sumnja da su pripremale terorističke napade s radikalno desnom pozadinom, priopćilo je Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

„Osumnjičenima se predbacuje pripadnost terorističkoj organizaciji koja se temelji na nacional-socijalističkim svjetonazoru“, priopćilo je Glavno odvjetništvo.

Nadalje je priopćeno kako su osumnjičeni „najkasnije početkom 2017.“ osnovali skupinu pod nazivom „Nordadler“ (Sjeverni orao), kojoj je cilj „ponovno jačanje nacionalsocijalizma“ u Njemačkoj. U svrhu postizanja tog cilja planirani su i napadi na političke protivnike.

"U tu svrhu osumnjičeni su već počeli nabavljati oružje i materijal za sastavljanje eksplozivnih naprava“, stoji u priopćenju.

Pretresi su izvršeni u stanovima u saveznim pokrajinama Donja Saska, Schleswig-Holstein, Bremen i Tirinška.

Nedavno su izvršeni pretresi upereni i protiv radikalno desne skupine „Građani Reicha“, koji ne priznaju postojanja Savezne Republike Njemačke nego teže ponovnom uspostavljanju granica iz 1938.

Komentara 6

RO
rotuutor
12:35 17.04.2018.

Pocmite se baviti"inzenjerima i doktorima" iz Afgaanistana ,oni su uzrok,a vi se bavite posljedicama

Avatar nekakav
nekakav
12:51 17.04.2018.

znači, pojednostavljeno, u jednoj kući su pronašli dvije vreće npk umjetnog gnojiva, vreću ureje, a u drugom gradu u jednom sobičku nešto nalik detonatoru. a kako su vlasnici tih prostora veliki prijatelji, oni predstavljaju udruženi zločinački pothvat, s ciljem rušenja političke strukture... ahh, čekaj malo, pa to je oporba, umjerena, kakve ima na milijune u zemljama bliskog istoka, koji žele doći na vlast!! tek sam sad skužio, socijalizam, nacionalno, nacionalsozijalizam... joj, pa to je opasnost za ljevičare, to joj je politička konkurencija. ajmo sad naslove 'njemački režim pritvara političke protivnike koji žele promjene!' za svašta vas danas mogu optužiti.

KA
KaraMarko
14:51 17.04.2018.

Jeli to europa ili bliski istok...kakvi teroristi u EU... ja se sjecam 80tih godina ta EU je stvarno licila na nesto...a sad... Afganistan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije