Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Presuda Sanaderu možda i prije ljetne stanke?

13.04.2016., Zagreb - Izlazak iz sudnice nakon sto je na Zupanijskom sudu odgodjena presuda bivsem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Planinska.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
16.06.2016.
u 06:30

Na zagrebački Županijski sud stiglo je kombinirano građevinsko-financijsko vještačenje, zbog čega je rasprava preotvorena

Nepravomoćna presuda Ivi Sanaderu u aferi Planinska mogla bi biti donesena prije ljetne stanke, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Naime, nakon što je objava presude u travnju odgođena, jer je Jasna Smiljanić, predsjednica sudskog vijeća, preotvorila raspravu kako bi razjasnila neke nejasnoće, na sud je stigla tražena dopuna kombiniranog financijsko-građevinskog vještačenja.

To znači da se može zakazati novo ročište, na kojem će vještak obrazložiti svoj nalaz, a optuženici će eventualno nadopuniti obrane, nakon što čuju što vještak kaže.

No prije svega toga treba se sastaviti novo sudsko vijeće, s obzirom na to da je članica dosadašnjeg vijeća Tanja Ivošević-Turk u svibnju otišla u mirovinu.

S obzirom na promjenu u sastavu vijeća, do sada izvedeni dokazi trebali bi se formalno ponovno izvesti, što je, prema dosadašnjoj sudskoj praksi, tehnikalija koja ne bi trebala trajati dulje od sat vremena. 

Komentara 8

DU
Deleted user
07:01 16.06.2016.

Jesenti milu bigulicu, koga normalnoga više briga za Sanader dr. Iveka i njegovu nezavidnu sudbinu koji si je sam skrojio. Da je manje krao ili, rečeno onako pučki, bio samo zeru pošteniji, danas bi bio član Europske komisije jer njegove političke i diplomatsle sposobnosti su neupitne. Ovako pak pritvorenički i zatvorenički život razorit će ga puno prije vremena. Svatko liježe onako kako si prostre. Amen.

BO
Bogodol
21:54 17.06.2016.

Ove trakavice sa Sanaderom se poklapaju sa destabilizacijom Hrvatske Države i novim izborima jer je presuda Sanaderu dovela Milanovića i SKH-SDP na vlast i izgleda da će ponovo doprinjeti povratku komunista na vlast, ovo je sve u režiji Udbe koja je žilavija nego što se misli.

ST
stevica
08:58 16.06.2016.

Hrvatska je zemlja bez pravosudja a sve dalje od demkratske zemlje a sve blize totaltarnim sistemima sa veliom sicnosti onima oji su idjeni za vrijeme ndh, i pinocieve vlade u cileu...........Za pljacku hdz i senadera bilo je i previse svjedoka, Koji sada mjenjaju iskaze i na kraju bice po onoj ,,TKO JE JAMIO, JAMIO JE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije