Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivani obrat

Odgođena presuda Ivi Sanaderu i ostalim optuženicima u aferi Planinska

ivo sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
Autori: Ivana Jakelić, Hina
13.04.2016.
u 13:19

Ivo Sanader odluku suda nije htio komentirati, a njegova braniteljica Jadranka Sloković tek je kratko kazala da su iznenađeni ovom odlukom

Neočekivani obrat dogodio se danas na Zagrebačkom županijskom sudu gdje je u 13 sati trebala biti objavljena nepravomoćna presuda u aferi Planinska Ivi Sanaderu i ostalim optuženicima.

Sutkinja Jasna Smiljanić, predsjednica Sudskog vijeća, kazala je da nisu ostvareni svi zakonski uvjeti za izricanje presude kratko pojasnivši da postoje dvije verzije građevinsko-financijskog vještačenja

Dodala je da sam sud nije dovoljno stručno potkovan da bi razjasnio koja je od tih verzija točna pa je stoga naložio novo kombinirano financijsko-građevinsko vještačenje. Sljedeća rasprava biti će sazvana pismenim putem nakon što se odredi rok za to vještačenje, a kada će to biti, teško je reći.

Ova odluka zapravo znači da je sud nakon tri godine suđenja tijekom koje su napravljena tri građevinska i dva financijska vještačenja sada preotvorio raspravu.

Ivo Sanader odluku suda nije htio komentirati, a njegova braniteljica Jadranka Sloković tek je kratko kazala da su iznenađeni ovom odlukom. Odluku suda nije htio komentirati ni USKOK, a kada će suđenje biti nastavljeno, nije poznao. 

Podsjetimo, objava nepravomoćne presude na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Planinska bila je zakazana za danas.

Suprotno obrani koja smatra da Ivu Sanadera treba osloboditi jer tužiteljstvo u slučaju Planinska nije dokazalo nijedan navod iz optužnice, predstavnici USKOK-a u svom su završnom govoru zatražili zatvorsku kaznu uvjereni kako su dokazali da je bivši premijer svojim koruptivnim ponašanjem oštetio državu.

Bezuvjetnu zatvorsku kaznu tužiteljstvo je na kraju suđenja zatražilo i za vlasnika Inženjerskog biroa Mladena Mlinarevića čija je tvrtka navodno preuveličala vrijednost zgrade u Planinskoj ulici prije nego što ju je od tadašnjeg HDZ-ova saborskog zastupnika 2009. kupilo ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković.

Za Stjepana Fiolića, koji je u međuvremenu priznao da je Sanaderu nakon te transakcije odnio 10 milijuna kuna i milijun eura provizije, USKOK je zatražio djelomično uvjetnu kaznu. Iako je Fiolićev "kriminalni supstrat" u ovom slučaju bio najveći, on je, po mišljenju tužiteljstva, sve radio kako bi ostvario Sanaderov naum.

>>Sud odlučuje je li Sanader kriv za aferu Planinska

>>Prodanović: Fiolić je dao lažan iskaz kojeg je dogovorio s DORH-om

Komentara 19

Avatar Bekrija
Bekrija
13:29 13.04.2016.

Sudstvo najveća kriminalna organizacija!

BA
barkod
13:39 13.04.2016.

Definitivno, uz političare i medije, Pravosuđe najveća rak rana društva !!

MR
mrblack
13:23 13.04.2016.

hahaha ovog ima samo kod nas, koja lakrdija od pravnog sustava...čim si veći lopov, manje su šanse da te kazne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije