Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja presuda

Presuda Prliću 29. studenoga, a onda ICTY prestaje postojati

haag,praljak,prlić
Foto: ICTY
06.10.2017.
u 07:00

ICTY još planira do kraja studenog izreći i nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću

Pravomoćna presuda u predmetu “Prlić i ostali” bit će izrečena 29. studenog, objavio je jučer Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Bit će to posljednja presuda u žalbenom postupku koju će izreći taj sud, jer ICTY već dva dana nakon izricanja te presude zauvijek prestaje postojati. Sve neriješene predmete i žalbe ostaju MICT-u, Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove.

Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić u žalbenom su postupku pokušavali srušiti nepravomoćnu presudu kojom su 2013. proglašeni krivima za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene protiv muslimanskog stanovništva u BiH s ciljem stvaranja Herceg-Bosne. ICTY još planira do kraja studenog izreći i nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću.

Komentara 16

Avatar Vukomerec
Vukomerec
07:41 06.10.2017.

O Haaškom sudu sve govore njegovi prioriteti. Drugostupanjska presuda HB6 (Prliću, Praljku, Petkoviću, Pušiću, Ćoriću i Stojiću), ali ne i Ratku Mlladiću te Radovanu Karadžiću. Suđenje za granatiranje Knina, ali ne i Vukovara. Izostanak presude Slobodanu Miloševiću i vrhu JNA. Puštanje Vojislava Šešelja, jer je bolestan?

PR
prajdali100
07:37 06.10.2017.

Politički sud koji je jad od pravosuđa.Fašisti su sravnili Vukovar sa crnom zemljom i tko je za to odgovarao !!?Nekakav Šljivančanin i Radic. Pljuc.

Avatar NOsikiriki
NOsikiriki
09:58 06.10.2017.

Sve ali sve balko zlocince na dozivotnu,pa tako i ove ercegovce,hvali samo jos tudjman, izetbegovic sa milosevicem,ali oni su vec onako platili.. sve u mracnu tamnicu!Jer na Balkanu nema mira dok se svi zlocinci ne kazne!!Nema nas ili njihov,Zlocin je zlocin i na lomacu sa njima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije