Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas prijepodne

Pretres u kući gradonačelnika Ljubljane i gradskoj upravi

Zoran Janković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
23.01.2024.
u 13:14

Istragu vodi Specijalizirano državno tužiteljstvo. Portal Necenzurirano objavio je neslužbene informacije da se istražuju razne sumnje na nepravilnosti - protuzakonito stjecanje sponzorskih sredstava, zapošljavanje jedne od djelatnica te još nekoliko stvari, te da istraga obuhvaća i javna poduzeća Voka Snaga i Energetika Ljubljana te NK Olimpija.

U sjedištu gradske uprave Ljubljane i u domu gradonačelnika Zorana Jankovića danas u prijepodnevnim satima počeli su pretresi, objavili su slovenski mediji. Državno tužiteljstvo u Ljubljani navelo je da se radi o istrazi kaznenih djela u domeni gospodarskog kriminala i korupcije. Očevidi se provode na širem području policijskih uprava Ljubljana, Celje, Kranj i Nova Gorica, a obuhvaćene su i neke tvrtke i nogometni klub.

Istragu vodi Specijalizirano državno tužiteljstvo. Portal Necenzurirano objavio je neslužbene informacije da se istražuju razne sumnje na nepravilnosti - protuzakonito stjecanje sponzorskih sredstava, zapošljavanje jedne od djelatnica te još nekoliko stvari, te da istraga obuhvaća i javna poduzeća Voka Snaga i Energetika Ljubljana te NK Olimpija. Gradonačelnik Janković je već bio predmet istraga, no u slučaju sumnjive prodaje zemljišta sud je u studenom 2014. odbio zahtjev tužiteljstva za pokretanjem istrage protiv njega, izvijestio je portal 24ur.

U slučaju Gratel je optužen za primanje mita, no sud u Ljubljani oslobodio ga je u ožujku 2019. U slučaju šljunčare u Stožicama tužiteljstvo ga je teretilo da je zlouporabio službeni položaj kako bi pribavio veliku imovinsku korist jefnoj tvrtki tijekom sanaciji šljunčare, ali nakon podizanja optužnice sud je obustavio kazneni postupak. O njemu se pisalo i u kontekstu afere Farmaceutkinja, kad je Janković bio osumnjičen da je mladoj farmaceutkinji iz Ljubljane sredio posao, a u zamjenu tražio i dobivao seksualne usluge. No, i taj je slučaj odbačen.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Filip Glavaš, odvjetnik Zdravka Mamića: 'Da nije bilo isplate od četrdeset tisuća eura u gotovini, Niko Kranjčar ne bi zaključio ugovor s Dinamom'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije