Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak

Preminuo Hrvoje Kačer, poznati profesor s Pravnog fakulteta u Splitu

Zagreb: Goran Ivaniševi? na promociji knjige Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
12.01.2023.
u 09:18

Kačer je bio jedan od najpoznatijih profesora na splitskom fakultetu te nositelj više kolegija iz segmenta privatnog prava.

U srijedu navečer u Splitu je preminuo nakon borbe s teškom bolešću prof. dr. sc. Hrvoje Kačer (65), dugogodišnji šef katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu. Večernjem listu vijest je potvrđena od Kačerove obitelji.

Kačer je bio jedan od najpoznatijih profesora na splitskom fakultetu te nositelj više kolegija iz segmenta privatnog prava. Bio je redoviti profesor u trajnom zvanju, a prije zaposlenja na fakultetu i stjecanja titule doktora znanosti radio je na splitskom Županijskom sudu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tisuće studenata upamtit će ga kao strogog nastavnika i vrhunskog znalca koji je nove pravnike učio razmišljati logički, a ne učiti literaturu napamet. Područje njegova interesa bilo je pravo vlasništva, zemljišnoknjižno pravo i sportsko pravo.

Na Pravnom fakultetu za njegovo se ime vezivalo više kontroverzija, a najpoznatija je ona prema kojoj je bio optužen za izvlačenje novca fiktivnim nalozima iz Tenis kluba Split. Međutim, Kačer je 2021., nakon 15 godina sudovanja, od Vrhovnog suda pravomoćno oslobođen od krivnje.

Na fakultetu je radio više od dvadeset godina, u karijeri je objavio više knjiga i znanstvenih radova te će ga na katedri naslijediti supruga prof. dr. sc. Blanka Kačer.

Komentara 1

KA
kajtebriga
11:26 12.01.2023.

Pocivao u miru profesore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije