Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FENOMEN

'Čovjek u željeznim plućima': Preminuo čovjek kojeg je 70 godina na životu držao stroj

Paul Alexander
GoFundMe
13.03.2024.
u 10:45

Paul Alexander ostao je paraliziran nakon što je dobio dječju paralizu kada je imao šest godina

Preminuo je Paul Alexander, muškarac koji je poznat kao ''čovjek u željeznim plućima'', a u kojima je živio više od 70 godina. Polio Paul ostao je paraliziran nakon što ga je pogodila dječja paraliza u Dallasu, američka savezna država Teksas, kada je imao šest godina 1952. Mogao je samo pomicati glavu, vrat i usta i skoro je umro prije nego što su ga liječnici stavili u željezna pluća.

Stroj ga je održavao na životu sedam desetljeća, ali nažalost ažuriranje na njegovoj GoFundMe stranici u utorak otkrilo je da je preminuo u ponedjeljak, 11. ožujka. Objava glasi: "Paul Alexander, 'čovjek u željeznim plućima', preminuo je jučer. Nakon što je kao dijete preživio dječju paralizu, živio je više od 70 godina u željeznim plućima.

VEZANI ČLANCI: 

Paul je išao na koledž, postao odvjetnik i objavljivani autor. Njegova je priča putovala širom svijeta, pozitivno utječući na ljude diljem svijeta. Paul je bio nevjerojatan uzor koji će se i dalje pamtiti. Paul, nedostajat ćeš nam, uvijek ćemo te se sjećati. Hvala što si podijelio svoju priču s nama.", stoji u objavi. 

Javio se i njegov brat Philip koji je rekao: "Tako sam zahvalan svima koji su donirali u dobrotvornoj akciji za mojeg brata. To mu je omogućilo da živi posljednjih nekoliko godina bez stresa. Time će se platiti i njegov pogreb tijekom ovog teškog vremena." Na stranici GoFundMe prikupljeno je 143 tisuće dolara koji su pokrivali njegove troškove liječenja i života općenito.  

GALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

Paul Alexander
1/20

Komentara 3

Avatar samočitam
samočitam
14:14 13.03.2024.

Ako se nastavi trend necijepljenja djece bit će opet bolesti koje davno suzbijene. Hripavac se već vratio, male boginje … hvala FB magistrima i YT doktorima.

DA
damascus
13:54 13.03.2024.

Počivao u miru, zaslužio je.

Avatar SAS
SAS
12:01 13.03.2024.

Ovaj čovjek ne ide u čistilište 100%, odradio je svoje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije