Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Preminula majka najveće bebe rođene u Hrvatskoj, suprug ostao sam s tri sina

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
17.01.2023.
u 18:55

Kao i brojni drugi, obitelj Tobijaš ima kredite koji sada ozbiljno narušavaju njihovu situaciju

Ivana Tobijaš, koja je javnosti postala poznata kada je 14. lipnja 2010. u pakračkoj bolnici rodila najveću bebu u Hrvatskoj, preminula je iznenada u 42. godini. Iza sebe je ostavila supruga i tri sina školske dobi. 

"Očekivala sam da ću roditi veću bebu, tjedan dana prije porođaja bio je težak pet kilograma, ali baš tako veliku, to nisam mogla ni sanjati" prisjetila se nedavno Ivana. Njen je sin po rođenju težio 6280 grama te je bio 56 centimetara dugačak. Od prvog je dana nosio odjeću za tromjesečnu djecu, a pelene koje su roditelji za njega pripremili bile su premale, piše 24Sata.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Ivana se godinama borila sa srčanim problemima, te je pazila na sebe, najviše zbog sinova i supruga Željka. S obitelji je dočekala Novu godinu za koju je imala brojne planove, no samo tri dana kasnije zauvijek je zaspala. Njena je smrt duboko uzdrmala obitelj koja osim velike tuge sada mora snositi i financijske posljedice. 

Kao i brojni drugi, obitelj Tobijaš ima kredite koji sada ozbiljno narušavaju njihovu situaciju. Željko mora poravnati i zatvoriti račun preminule supruge, koja je bila nositeljica kredita i koji je podigla prije godinu dana. Sa sinovima je ostao na jednoj plaći koja mu mora biti dostatna za režije i njihovo izdržavanje.

"Nikad nisu tražili pomoć, radili su i imali dovoljno za normalan i pristojan život. Moj šogor sad od svoje plaće ne može podmiriti taj kredit jer mora skrbiti o maloljetnim sinovima" rekla je šogorica Katarina za 24Sata, dodajući kako je za pomoć obitelji pokrenut i humanitarni rukometni turnir.

Svi koji mogu i žele pomoći ocu Željku da što prije krene naprijed mogu to učiniti uplatom na račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb:

Željko Tobijaš, Novska,

Tekući račun u eurima:

IBAN:
HR83 2340 0093 2043 4659 3

SWIFT adresa (BIC):
PBZGHR2

VIDEO Stigla promjena vremena: Izdana upozorenja, u nekim dijelovima zemlje bit će i do 50 cm snijega

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
19:47 17.01.2023.

Ajmo ljudi pomoći! Uplatite po 10 Eura, a tko može i više. Ako puno nas to napravi bit će im barem malo lakše.

Avatar Uskok
Uskok
19:24 17.01.2023.

Tragedija. Sućut obitelji.

MA
Makbe
12:26 18.01.2023.

Iskrena sućut! Nažalost, ima puno takvih obitelji, majka sama sa 5-tero djece zbog švicarca pod ovrhom već godinama, bez obzira što je kredit već otplaćen, ali banka kaže da nije. Ne može legalno raditi jer jos se odmah sve skida. Račun je blokiran... Svatko tko ikako može, neka pomogne kome može i hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije