Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U KOČJEVU

Preminula još jedna osoba od posljedica eksplozije u Sloveniji. Očekuju se prvi rezultati istrage

SLOVENIA-CHEMICAL FACTORY-EXPLOSION
Foto: Peng Lijun/XINHUA
1/4
13.05.2022.
u 08:27

Uzrok za tragični događaj najvjerojatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, kazao je još jučer Štefanič.

Broj smrtnih žrtava u nesreći koja se u četvrtak dogodila u kemijskoj tvornici u slovenskom Kočevju povećao se na šest, nakon što je sinoć u ljubljanskom Kliničkom centru umro jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekline, potvrdio je direktor tvrtke Melamin Srečko Štefanič.

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći, no u poduzeću ocjenjuju da je do nje došlo ljudskom greškom.

Uzrok za tragični događaj najvjerojatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, kazao je još jučer Štefanič, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamjene dviju sirovina.

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u Melaminu, tvrtki koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u kemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, te petoro djelatnika jedne tvrtke iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije.

VIDEO: Eksplozija u kemijskoj tvornici u Sloveniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije