Naslovnica Vijesti Svijet

Premijer u gay braku: Prvi čelnik neke od zemalja EU-a stupio u istospolni brak

Ovaj sklopljen brak je drugi istospolni brak među svjetskim političarima uopće.
16. svibnja 2015. u 10:08 77 komentara 6924 prikaza
Xavier Bettel
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Luksemburški premijer Xavier Bettel (na fotografiji desno) vjenčao se u petak s belgijskim arhitektom Gauthierom Destenayem i tako posato prvi čelnik neke od zemalja EU-a koji je stupio u istospolni brak.

Ova dvojica muškaraca od 2010. godine su živjeli u civilnom partnerstvu, a vjenčali su se 15. svibnja u gradskoj vijećnici u Luxembourgu nakon što je od početka godine na snazi Zakon o istospolnom partnerstvu u toj dominantno katoličkoj državi, javljaju svjetski mediji.

Mladence je pred vijećnicom dočekalo stotinjak veselih građana koji su ih zasuli konfetama, a Bettel se zahvalio svim Luksemburžanima poručivši im kako želi da budu sretni kao i on.

Ovaj sklopljen brak je drugi istospolni brak među svjetskim političarima uopće.

>>Slovenija legalizirala gay brakove, homoseksualni parovi moći će posvajati djecu

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Alkana:

  Ako žele djecu, neka si ju sami rode! Kakva ironija: ne žele rađati djecu, a mogu to po svim prirodnim obilježjima koja su im rođenjem dana, nego žele tuđu djecu . I što treba stalno pisati o tim ljudima i ... prikaži još! stavljati njihove slike? Perverzno! Nek žive kako hoće ali neka i druge puste na miru da žive kako hoće!

 • Avatar Biskup
  Biskup:

  Svakih šest minuta na svijetu umre dijete od gladi, dok na primjer USA i EU svakodnevno na tone bacaju hranu, na primjer maslac, da se održi cijena, a kamo sreće da se toj gladnoj djeci samo 10 % pažnje posveti kao ovoj skupini.

 • Avatar Neron
  Neron:

  Večernjakovci, zar je i pisanje članaka postao problem? Ne samo da postovi nestaju s liste komentara, ne da nestaju cijele liste komentara (cijela rasprava), nego niste u stanju razlikovati kruške i jabuke? Da li je gay premijer sklopio istospolno partnerstvo ... prikaži još! ili je u braku s osobom istog spola? Brak je jedna stvar, a istospolno partnerstvo nešto sasvim drugo. Kao kad bi gđa Linda, autorica ovog članka, tvrdila čas da su u braku, a čas da su sklopili ugovor o cimerstvu.