Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đir po Dalmaciji

Premijer Plenković s pet ministara u Šibeniku i Splitu

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
15.11.2016.
u 10:29

Premijer Plenković susrest će se sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, te će nazočiti otvorenje izložbe ratnih fotografija 1. OTB Kašjuni u organizaciji Udruge branitelja 1. OTB Kašjuni.

Premijer Andrej Plenković u utorak se nalazi u posjeti Šibeniku i Splitu, a sa sobom vodi čak petero ministara. Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar turizma Gari Cappelli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek s premijerom su stigli u Šibenik, a u Splitu će im se pridružiti Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Predstavnici Vlade mini-dalmatinsku turneju započinju u zgradu Šibensko kninske županije gdje će premijer Plenković kratko razgovarati sa županom Goranom Paukom i predsjednikom Županijske skupštine Nediljkom Dujićem.

Slijedi potpisivanje ugovora ‘Muzej grada Šibenika - Integrirani program valorizacije kulturne baštine u Danilu’, odnosno za projekt ‘Grad Drniš - Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša’.

Ugovore će sa ravnateljem Muzeja grada Šibenika Gojkom Lambašom i drniškim gradonačelnikom Josipom Begonjom potpisati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, nakon čega je najavljen sastanak premijera sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem.

U Splitu će premijer Plenković, zajedno s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade Krstičevićem nazočiti otkrivanju spomen-obilježja 'Spomen i želja' na Kašjunima svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima poginulim u Domovinskom ratu.

Premijer Plenković susrest će se sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, te će nazočiti otvorenje izložbe ratnih fotografija 1. OTB Kašjuni u organizaciji Udruge branitelja 1. OTB Kašjuni. Predviđen je i sastanak s čelnicima Sveučilišta u Splitu i Splitsko-dalmatinske županije.

Najavljeno je potpisivanje ugovora s Arheološkim muzejom u Splitu 'Integrirani program Salona', Gradom Kaštelima 'Perpetuum baštine', Muzejom Ivana Meštrovića 'Meštrovićev znak u Hrvatskoj', Općinom Selca 'Selca– Kulturno srce Brača', Općinom Sutivan 'Sutivan– Prijateljima vrata otvorena', Gradom Hvarom 'Hvar – tvrđava kulture', Općinom Tučepi 'Sakralno-turistička ruta Tučepi', Gradom Splitom 'Split – mjesto dodira sporta i kulture'.

Ugovore potpisuje ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Najavljeno je kako će Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisati nekoliko ugovora o kapitalnoj pomoći lokalnog karaktera. Andrej Plenković, podržat će i sastanak s članovima HDZ-a Splitsko-dalmatinske županijske organizacije.

>> Plenković: Porezni USKOK bit će još manje podložan bilo kakvim političkim utjecajima i manipulacijama

Komentara 1

LU
lukamiletic04
10:33 16.11.2016.

poslje posjete hapsenje vojnih zapovjednika, to je valjda neka njegova procedura, bar je u bosni tako urađeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije