Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer Plenković s finskim ministrom vanjskih poslova o hrvatskom pristupanju Schengenu

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim odnosima Hrvatske i Finske, a zaključeno je da treba uložiti dodatne napore kako bi se intenzivirala gospodarska suradnja između dviju zemalja.
03. rujna 2018. u 22:06 3 komentara 362 prikaza
Premijer Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima finskog ministra vanjskih poslova Tima Soinia i u razgovoru s njim izrazio nadu da će se odluka o pristupanju Hrvatske Schengenu donijeti do početka 2020., priopćeno je iz vlade.  

plenković u berlinu Merkel dala zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u Schengen

"Premijer Plenković kazao je da bi Hrvatska do kraja ove godine mogla ispuniti kriterije za pristupanje Schengenu, izrazivši nadu da će se politička odluka na razini Europske unije donijeti do početka predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a" u prvoj polovici 2020., navodi se u priopćenju u kojem se dodaje kako je ministar Soini ponudio pomoć i potporu Finske ulasku Hrvatske u eurozonu i Schengen, stoji u priopćenju.

Andrej Plenković otvorio 13. Dubrovnik forum 'HRVATSKA IMA VAŽNU ULOGU' Plenković za Die Welt odbacio kritike da hrvatska policija nasilno zaustavlja migrante

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim odnosima Hrvatske i Finske, a zaključeno je da treba uložiti dodatne napore kako bi se intenzivirala gospodarska suradnja između dviju zemalja, navodi se u priopćenju.

Potvrđena je i dobra suradnja unutar Europske unije. Plenković je upoznao finskog ministra s prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ministar Soini također je govorio o temama i izazovima finskog predsjedanja u 2019

Andrej Plenković i Angela Merkel SASTANAK s Plenkovićem Merkel: Radite odličan posao na granicama i želim vas pohvaliti

Bilo je riječi o situaciji u jugoistočnoj Europi, te o glavnim izazovima koji stoje pred Europskom unijom u narednom razdoblju.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • nogogaz:

  hvala bogu! konacno! izgleda da mislimo ozbiljno tim schengenom! to znaci da smo ipak poceli poštivat eu i medjunarodno pravo i cemo priznat postoječu schengensku granicu!

 • Avatar 9parkj
  9parkj:

  Sve je to igrokaz za, kako je Krivousti govorio, " stoku sitnog zuba ".

 • midea:

  ne nismo , ovo je samo predstava za javnost !