Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer o optužbama iz BiH: 'To su besmislice i ne kreativna manipulacija'

Nakon optužbi od strane ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića premijer Plenković je na stručnom skupu u Neumu rekao je da su Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina partneri koju surađuju u borbi protiv terorizma.
14. ožujka 2019. u 12:46 17 komentara 1212 prikaza
Andrej Plenković na 29. obljetnici HDZ-a Međimurske županije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković rekao je na press konferenciji u Neumu da je čuo za optužbe koje je izrekao ministar sigurnost BiH Dragan Mektić o tome da hrvatski obavještajci naoružavaju islamske skupine u BiH kako bi opravdali vlastite tvrdnje o Bosni i Hercegovini kao nesigurnom području koje pruža utočište teroristima.

Kolinda Grabar-Kitarović optužbe iz BiH Ured predsjednice ne želi komentirati 'zlonamjerne i politikantske konstrukcije'

- Čuo sam da i smatram da je to vrlo ne kreativna manipulacija - rekao je na upit novinara o optužbama.

Rekao je da SOA već dala priopćenje i da su poslali upit sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini te očekuju očitovanje.

Ranko Ostojić burne reakcije na Mektića 'Bacaju prašinu u oči! Ne mogu vjerovati da bi hrvatske službe naoružavale islamske teroriste'

- Hrvatska se bori protiv terorizma i Bosnu Hercegovinu gledamo kao partnera u borbi protiv terorizma - dodao je i rekao da su optužbe besmislice koje potpuno odbacuje.

Novinari ispred Banskih dvora pročitali svih osam zahtjeva koje su uputili Vladi

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • samojakonemapredaje:

    Na ovakvim primjerima se vidit tko istinski brani hrvatske nacionalne interese, a tko s druge strane zagovara bošnjački unitarizam i protivi se trećem, hrvatskom entitetu u BIH.

  • vbn1:

    Ovo je podsjetnik svima onima koji se protive radu Ureda za Hrvate u BIH zašto financijski pomaže Hrvate koliko je nužno nastaviti s brigom za Hrvate u BIH što je i naša ustavna kategorija

  • mocca3:

    kakve smicalice prenose mediji