Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predstavljeno je novo vodstvo ORaH-a

Komentirajući najavu kupovine Ine, Novak je ustvrdio da je premijer Andrej Plenković bolji spin stručnjak od bivšeg premijera Ive Sanadera, jer govori o kupnji bez konkretnog plana ili strategije za Inu i njezinu budućnost.
23. siječnja 2017. u 14:53 2 komentara 533 prikaza
orah
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

ORaH-a je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predstavio novo vodstvo, pri čemu su predsjednik Mladen Novak i potpredsjednici Dragica Pršo i Darko Stošić najavili da će se, među ostalim, zalagati za bolju socijalnu i poreznu politiku.

Njihova je vizija, kazali su, osim promicanja "zelene politike", zalaganje za socijalnu pravednost, te reformu školstva, zdravstva i javne uprave. "U poreznoj politici želimo progresivne stope oporezivanja, ne one koje bogatima daju više, a onima koji nemaju uzimaju više. Oko 900.000 ljudi nije obuhvaćeno poreznom reformom", rekao je Novak.

Mirela Holy TKO JE U PRAVU? Holy: Beljak se nudio ORaH-u. Beljak: Holy je meni nudila mjesto na listama

ORaH smatra da se državna imovina, kao što je HEP, ne bi smjela prodavati, posebno jer je taj projekt nepripremljen. Kao upozoravajući primjer Novak je naveo slučaj Bugarske, gdje je nakon privatizacije elektroprivrede nastupilo višestruko poskupljenje energije.

Komentirajući najavu kupovine Ine, Novak je ustvrdio da je premijer Andrej Plenković bolji spin stručnjak od bivšeg premijera Ive Sanadera, jer govori o kupnji bez konkretnog plana ili strategije za Inu i njezinu budućnost.

U vezi lokalnih izbora Novak je najavio da će negdje izaći samostalno, negdje s malim strankama lokalnog karaktera, kao što je Sisačka građanska stranka, a negdje će samo biti promatrači. Dodao je da za njega SDP nije lijeva stranka nego ista kao i HDZ jer imaju jednaku politiku prema gospodarstvu, financijama i sl.

Također je rekao da su novi čelnici stranke ostali u dobrim odnosima s bivšom predsjednicom Mirelom Holy, no ona se za sada ne namjerava vratiti u ORaH.

[video: 19232 / Patrik Macek/PIXSELL]

>> Bivši laburist Mladen Novak novi predsjednik ORAH-a: 'Pred nama je ogroman posao, ostat ćemo lijevo'

Kompanije
ŠTO NAS ČEKA
Koja je tajna rasta velikih kompanija - software koji zna sve o njihovim kupcima

A1 izdvaja za Vas