Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednikov povjerenik za sport Željko Jovanović radit će volonterski

Jovanoviću je u doba kad je bio ministar i borio se za „isušivanje nogometne močvare“ glavni “protivnik” bio Zdravko Mamić
09. travnja 2021. u 08:26 37 komentara 2927 prikaza
ŽELJKO JOVANOVIĆ bivši je saborski zastupnik SDP-a i ministar obrazovanja i sporta u Milanovićevoj Vladi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Na web-stranici Ureda predsjednika Republike objavljena je 1. travnja zanimljiva kadrovska odluka. Za svog povjerenika za sport predsjednik Zoran Milanović imenovao je Željka Jovanovića, bivšeg saborskog zastupnika SDP-a i ministra obrazovanja i sporta upravo u Milanovićevoj vladi. U Uredu predsjednika doznajemo kako Jovanović nije zaposlen u Uredu, odnosno riječ je o volonterskoj funkciji za koju neće primati naknadu, a zadatak mu je da predsjedniku Milanoviću dade svoju savjetničku pomoć oko svih aktivnosti vezanih uz sport, s naglaskom, kažu u Uredu, na promociju i razvoj sporta i tjelesnih aktivnosti u školskim i sveučilišnim programima, kao i poticanje stvaranja preduvjeta za uključivanje što većeg broja građana u rekreativne aktivnosti u cilju promicanja zdravlja i prevencije bolesti.

Zoran Milanović nastavio verbalni sukob s Plenkovićem PREDSJEDNIK RH Milanović o Jandrokoviću: Vjerni sluga HDZ-a ima bravuru kakva se ne može čuti ni na stočnom sajmu

Mamićevi “komplimenti”

– Željko Jovanović kao političar u svojoj karijeri zalagao se kontinuirano ne samo za razvoj tjelesne kulture i sporta već i za uvođenje reda u sport u cilju zaštite sportaša te za unapređenje statusa vrhunskih sportaša. Njegovim zalaganjem uvedena je i trajna naknada za vrhunske sportaše – kazali su u Uredu predsjednika države.

Ipak izbor povjerenika za sport zanimljiv je i zato što je Jovanović visoko rangiran u SDP-u, štoviše član je Predsjedništva, a nije tajna da je Milanović do sada izbjegavao kod kadroviranja predlagati ljude iz svoje bivše stranke. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na novu funkciju člana svog vodstva kaže kako se radi o volonterskoj dužnosti, kako je jako zadovoljan tim imenovanjem i kako ga je o njemu Jovanović obavijestio.

– Uvjeren sam da se prilikom odluke o imenovanju vodilo računa o dosadašnjem radu kolege Jovanovića pogotovo kao ministra zaduženog za sport, ali i osobe koja je otvoreno govorila o ilegalnim aktivnostima u sportu - kazao je Grbin.

Mostar: Zdravko Mamić nakon potvrđene zatvorske kazne sazvao konferenciju za medije POSLAO PORUKU U SVOM STILU Mamić objavio neviđene fotografije: S Boysima je vodio navijanje na Poljudu!

Imenovanje dolazi upravo u trenutku kada je Jovanovićev glavni „protivnik“ iz doba njegova ministarskog mandata i njegove borbe za „isušivanje nogometne močvare“, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić ponovno u žarištu javnosti. A koji je posljednjih dana iz BiH s predsjednikom „razmijenio“ nekoliko zanimljivih „komplimenata“.

Prvo je predsjednik za Mamića kazao, između ostaloga, kako je učinio mnogo za hrvatski nogomet, a potom je Mamić za predsjednika rekao da ga temperamentom i karakterom podsjeća na njegove najslavnije dane, da će biti predsjednik sto godina ili opet premijer. Odnosno da će biti što god želi ako „ostane ovakav kao sad“.

Planirano od ranije

Ima li Jovanovićevo imenovanje ikakve veze s time, legitimno je pitanje. U Uredu predsjednika kažu kako je imenovanje povjerenika za sport bilo otprije u planu i, kako je sada objavljeno, u sklopu kompletiranja savjetničkog tima. Istog dana i bivši veleposlanik RH u Vatikanu Neven Pelicarić imenovan je savjetnikom predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku.

>> VIDEO Zdravko Mamić na konferenciji za medije nakon donesene pravomoćne presude

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • Glavica:

    Jovanovic mrzi sve hrvatske uspjesne sportase mrzitelj hrvata bio i ostao

  • IDujas:

    Ne može Zoki bez bratske podrške! Jadna zemljo tko li te vodi!

  • Ludwik:

    Ala prosperitetne budućnosti.... Veljača za obitelj, Jovanović za hrvatski šport...