Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆEV SAVJETNIK

Predsjednikov povjerenik za sport Željko Jovanović radit će volonterski

ŽELJKO JOVANOVIĆ bivši je saborski zastupnik SDP-a i ministar obrazovanja i sporta u Milanovićevoj Vladi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
09.04.2021.
u 08:26

Jovanoviću je u doba kad je bio ministar i borio se za „isušivanje nogometne močvare“ glavni “protivnik” bio Zdravko Mamić

Na web-stranici Ureda predsjednika Republike objavljena je 1. travnja zanimljiva kadrovska odluka. Za svog povjerenika za sport predsjednik Zoran Milanović imenovao je Željka Jovanovića, bivšeg saborskog zastupnika SDP-a i ministra obrazovanja i sporta upravo u Milanovićevoj vladi. U Uredu predsjednika doznajemo kako Jovanović nije zaposlen u Uredu, odnosno riječ je o volonterskoj funkciji za koju neće primati naknadu, a zadatak mu je da predsjedniku Milanoviću dade svoju savjetničku pomoć oko svih aktivnosti vezanih uz sport, s naglaskom, kažu u Uredu, na promociju i razvoj sporta i tjelesnih aktivnosti u školskim i sveučilišnim programima, kao i poticanje stvaranja preduvjeta za uključivanje što većeg broja građana u rekreativne aktivnosti u cilju promicanja zdravlja i prevencije bolesti.

Mamićevi “komplimenti”

– Željko Jovanović kao političar u svojoj karijeri zalagao se kontinuirano ne samo za razvoj tjelesne kulture i sporta već i za uvođenje reda u sport u cilju zaštite sportaša te za unapređenje statusa vrhunskih sportaša. Njegovim zalaganjem uvedena je i trajna naknada za vrhunske sportaše – kazali su u Uredu predsjednika države.

Ipak izbor povjerenika za sport zanimljiv je i zato što je Jovanović visoko rangiran u SDP-u, štoviše član je Predsjedništva, a nije tajna da je Milanović do sada izbjegavao kod kadroviranja predlagati ljude iz svoje bivše stranke. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na novu funkciju člana svog vodstva kaže kako se radi o volonterskoj dužnosti, kako je jako zadovoljan tim imenovanjem i kako ga je o njemu Jovanović obavijestio.

– Uvjeren sam da se prilikom odluke o imenovanju vodilo računa o dosadašnjem radu kolege Jovanovića pogotovo kao ministra zaduženog za sport, ali i osobe koja je otvoreno govorila o ilegalnim aktivnostima u sportu - kazao je Grbin.

Imenovanje dolazi upravo u trenutku kada je Jovanovićev glavni „protivnik“ iz doba njegova ministarskog mandata i njegove borbe za „isušivanje nogometne močvare“, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić ponovno u žarištu javnosti. A koji je posljednjih dana iz BiH s predsjednikom „razmijenio“ nekoliko zanimljivih „komplimenata“.

Prvo je predsjednik za Mamića kazao, između ostaloga, kako je učinio mnogo za hrvatski nogomet, a potom je Mamić za predsjednika rekao da ga temperamentom i karakterom podsjeća na njegove najslavnije dane, da će biti predsjednik sto godina ili opet premijer. Odnosno da će biti što god želi ako „ostane ovakav kao sad“.

Planirano od ranije

Ima li Jovanovićevo imenovanje ikakve veze s time, legitimno je pitanje. U Uredu predsjednika kažu kako je imenovanje povjerenika za sport bilo otprije u planu i, kako je sada objavljeno, u sklopu kompletiranja savjetničkog tima. Istog dana i bivši veleposlanik RH u Vatikanu Neven Pelicarić imenovan je savjetnikom predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku.

>> VIDEO Zdravko Mamić na konferenciji za medije nakon donesene pravomoćne presude

Komentara 37

GL
Glavica
09:02 09.04.2021.

Jovanovic mrzi sve hrvatske uspjesne sportase mrzitelj hrvata bio i ostao

DU
Deleted user
09:03 09.04.2021.

Ne može Zoki bez bratske podrške! Jadna zemljo tko li te vodi!

LU
Ludwik
08:50 09.04.2021.

Ala prosperitetne budućnosti.... Veljača za obitelj, Jovanović za hrvatski šport...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije