Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putin odgovarao novinarima

Vjerovao sam u Trumpa, ali nisam ga doveo u Bijelu kuću

Vladimir Putin
Foto: Reuters
1/4
23.12.2016.
u 19:45

Vladimir Putin priznao je da SAD ima više naoružanja od Rusije, ali je naglasio kako je njegova zemlja ipak jača od bilo kojeg agresora

Pred 1400 akreditiranih novinara, predsjednik Rusije Vladimir Putin jučer je održao svoju tradicionalnu, već 12. po redu, press konfreenciju na kraju godine, a među brojnim temama komentirao je i tvrdnje američkih službi da se njegova Rusija umiješala u kampanju za predsjedničke izbore i da je pomogla Donaldu Trumpu da postane predsjednik.

– Republikanci su osvojili ne samo Bijelu kuću nego i Zastupnički dom i Senat. Jesam li i za to odgovoran? Demokrati gube na svim frontama i traže koga će okriviti. Trump je dobro razumio raspoloženje ljudi i išao je do kraja iako nitko nije vjerovao da će uspjeti.

Osim nas – rekao je Putin na konferenciji za novinare koja je trajala gotovo četiri sata. Na komentar da su on i Rusi vjerovali u Trumpovu pobjedu dobio je pljesak ruskih novinara. Na drugom pitanju, Putin je rekao da ne vidi ništa neobično u najavi novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa da će jačati nuklearno naoružanje SAD-a.

– Amerikanci zaista imaju više raketa, podmornica i nosača zrakoplova, ne možemo to osporiti, no mi smo jednostavno snažniji od bilo kojeg agresora – rekao je Putin, koji je ranije, malo prije Trumpove najave, također govorio o potrebi jačanja nuklearnog naoružanja Rusije.

Govoreći o atentatu na ruskog veleposlanika u Turskoj Andreja Karlova, Putin je rekao kako ne očekuje da će to pogoršati rusko-turske odnose.

Na pitanje o Ukrajini, naglasio je kako vjeruje da su mirovni pregovori poznatiji koji se odvijaju u “normandijskom formatu” (Ukrajina, Rusija, Francuska, Njemačka) jedini način rješavanja oružanih sukoba u istočnoj Ukrajini iako, po njegovu priznanju, pregovori u tom formatu dosad nisu bili odveć učinkoviti.

Predsjednik Rusije ocijenio je kako se gospodarstvo njegove zemlje oporavlja i ove godine očekuje pad BDP-a u visini 0,6 posto, što je puno manje od prošlogodišnjeg pada BDP-a od 3,7 posto.

Poljoprivredni sektor je u usponu, naglasio je Putin, što je posljedica dobre žetve, ali i činjenice da je Rusija, kao odgovor na sankcije koje su protiv nje uveli SAD i EU, proglasila embargo na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU te tako potaknula domaću proizvodnju.    

>> Trump nakon Putinove objave da je ruska vojska najjača: 'Moramo osnažiti nuklearnu sposobnost

Komentara 34

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
11:53 23.12.2016.

Kada je zadnji put američki predsjednik odgovarao na pitanja novinara iz različitih zemalja? Ja se takve presice ne sjećam. Američki predsjednik da priopćenje i to samo za odabrane američke novinare, a teme su striktno određene. Koliko vidim, Putina je bilo tko mogao pitati što god želi. Ako su pitanja unaprijed određena, kako to da niti jedan zapadni nivinar, koji se kune u slobodu izražavanja i pisanja, nije iz protesta Putinu postavio neko neugodno pitanje koje nije na listi "odobrenih"? Ili možda Putinu možete postavljati pitanja koja god želite, a odgovor će te dobiti svidio vam se on ili ne (odgovor).

DU
Deleted user
13:38 23.12.2016.

Putin svakodnevno samara zapadnjačke političare i zapadnu medijsku propagandu toliko da se srame prenositi pitanja i odgovore !

DU
Deleted user
10:50 23.12.2016.

U ovo doba godine na Zapadu iščekuju Djeda božićnjaka a u Rusiji Putinov intervju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije