Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračni napadi

Rusija tvrde da su u Siriji usmrtili 35.000 pobunjenika. Putin: Jači smo od svakog agresora!

Putin - Šojgu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.12.2016.
u 14:57

Šojgu je rekao da su od početka vojne operacije u Siriji prošle godine, ruski zrakoplovi izveli 18.800 letova, uništili 775 kampova za obuku, 405 mjesta gdje se proizvodi oružje te ubili 35.000 pobunjenika.

U ruskim zračnim udarima u Siriji ubijeno je 35.000 pobunjenika i njima je uspješno zaustavljen niz pobuna na Bliskom istoku, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu u četvrtak.

Govoreći na skupu najviših vojnih dužnosnika Šojgu je rekao da je ruska intervencija spriječila propast sirijske države.

"Sada smo jači od svakog mogućeg agresora", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tom prigodom u ministarstvu obrane u Moskvi.

Šojgu je rekao da su od početka vojne operacije u Siriji prošle godine, ruski zrakoplovi izveli 18.800 letova, uništili 775 kampova za obuku, 405 mjesta gdje se proizvodi oružje te ubili 35.000 pobunjenika.

"Niz 'obojenih revolucija' koje se šire Bliskim istokom i Afrikom sada je prekinut", rekao je Šojgu.

Na rusku intervenciju u Siriji gleda se kao na uspješno spašavanje snaga predsjednika Bašara al Asada od poraza te kao na ključnu snagu koja je omogućila potpuno preuzimanje Alepa.

Šojgu je također rekao da će ruske nuklearne snage sljedeće godine biti dodatno opremljene s tri posebne postrojbe naoružane modernim naoružanjem a da će zračne snage dobiti pet moderniziranih strateških bombardera.

Komentara 6

Avatar superhik74
superhik74
18:35 22.12.2016.

Sram ih bilo, unistili su zapadne teroriste tzv. "prijatelje Sirije" koje je osnovala pobjednica (u neoliberalnim medijima) predsjednickih izbora Hillary, jer kao sto znamo : "Assad must go." Glavno da sve ide po planu glavnokomandujuceg gospodina s crvenim stitom ii njegovog predstavnika za odnose s javnoscu gospodina Gyorgy Schwartz-a.

MA
maliMalecki
16:10 22.12.2016.

Biti će toga još, nekom na sreću a nekom baš i ne...uživajte

MX
Mister X
19:27 22.12.2016.

Bilanca rata nakon dugog mučkog ratovanja ! / Razaranja Sirije bombanje 5 godina u kameno doba sa punim uspijehom !!! Dok Amerikanci i njihovi Nato saveznici ubijaju samo teroriste, i islamiste teroristi više ne ubijaju nikoga tamo jernakon par zaklanihanih je kraj priće o njihovoj borbi; a zrakoplove i rakete ne dokuće ... Jedino po ovome kako vidimo Rusi su nagori oni su ubili """35.000 pobunjenika."""" ( jako umjerenih ) i uglavnom civila; naravno naviše stranih ubačenih u civilu ....Na kraju izgleda ipak da je to tako . Oni koji najviše "cvile imaju tamo samo svoje civile ""

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije