Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemjerljiv doprinos znanosti

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izrazio sućut obitelji Ibler

Vladimir Ibler
Foto: HAZU
30.04.2015.
u 16:50

Nemjerljiv je njegov rad i znanstveni doprinos po čemu ćemo ga trajno pamtiti, stoji u brzojavu sućuti

„Akademik Vladimir Ibler čitav je svoj život posvetio razvoju znanosti. Kao sjajan profesor i učitelj, uključio se u stvaranje diplomacije samostalne Republike Hrvatske, a u rješavanju međunarodnih sporova ostao je aktivan do zadnjeg trenutka.

Naraštaji njegovih studenata sjećat će duhovitog profesora, koji im je nesebično prenosio svoja bogata i nesvakidašnja iskustva te ih svojim nadahnutim predavanjima uvodio u složenu problematiku međunarodnog javnog prava i međunarodnih odnosa.

Nemjerljiv je njegov rad i znanstveni doprinos po čemu ćemo ga trajno pamtiti.

Molim vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i u moje osobno, primite izraze duboke sućuti i iskrenog poštovanja“, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Vlade. Zorana Milanovića.

>> Preminuo najstariji hrvatski akademik Vladimir Ibler

Komentara 4

OB
Objektivno...
22:52 30.04.2015.

Jel Iblerov trg u Zagrebu dobio naziv po ovom gospodinu ili po nekom drugom istog prezimena???

DU
Deleted user
08:48 01.05.2015.

Otac mu se zval Janko, bil je pravaš, novinar, književni kritičar. Govoril je ovak, zagrebački kajkavski a kad treba i štokavski - bez bosanskog seljačkog naglaska! Boril se za priznanje Hrvatske u UN, za hrvatske granice, školoval diplomate ... Uzorni Hrvat!

VG
vgreser
16:28 01.05.2015.

U spomen profesoru Ibleru. To je bilo 1961 godine, mislim u sedmom mjsecu na ispitu- Pred menom je odgovarao malo stariji student, ništa nije znao. Ali staln je ponavljavao pustite me ja sam učio! Ipublika je vikala pustite ga ,on je učio. Što da radi ,pa je rekao ne mogu Vas pustiti to je ipak zagrebačka Universa. Dragi profesore neka Vam je laka hrvatska zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije