Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Danice Hrvatske

Predsjednica uručila odlikovanje Milki Zadro, majci vukovarskog generala Blage Zadre

Predsjednica dodijelila priznanje Milki Zadro
Foto: Branimir Baradarić
1/4
06.05.2017.
u 15:44

-Ovo je iznimno značajno za majku kao i cijelu obitelj. Ponosni smo kao obitelj na majku Milku i oca Jozu koju su od osmero djece nas šest podigli na noge. Od uže i šire obitelji četvero ih je poginulo u obrani Hrvatske, rekao je Stanko Zadro

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je danas u Vukovaru Milki Zadro (97), majci jedinog vukovarskog generala Blage Zadre odličje Reda Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski.

-Posebna mi je čast uručiti vam ovo odlikovanje za sve što ste učinili kao majka, kao žena, kao netko tko je ne samo odgojio nekoga poput Blage Zadre nego i pokazao kako se voli, bori i gradi Hrvatska, rekla je na kratkoj svečanosti održanoj u Domu za starije i nemoćne osobe Grabar Kitarović.

Istaknula je i kako Svečana Sinjska alka, koja se danas trči u Vukovaru, simbolično povezuje sjever i jug, odnosno, dva grada heroja, Vukovar i Sinj, koji su svaki u svoje vrijeme dali nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske.

Nakon uručenja odličja Milka Zadro je kroz suze zahvalila svima na ukazanoj časti te zamolila sina Stanka da se u ime cijele obitelji zahvali još jednom.

-Ovo je iznimno značajno za majku kao i cijelu obitelj. Ponosni smo kao obitelj na majku Milku i oca Jozu koju su od osmero djece nas šest podigli na noge. Od uže i šire obitelji četvero ih je poginulo u obrani Hrvatske, rekao je Stanko Zadro.

Prijedlog za dodjelu odlikovanja Milki Zadro uputio je predsjednik Udruge pravnika Vukovar 91 Zoran Šangut

Komentara 14

ZA
zakrapina
16:06 06.05.2017.

Znate li da je Bauk obrisao majku Blage Zadre s popisa birača za izbore 2015.? Majka legendarnog generala Blage Zadre, nakon Svete Mise je u Vukovaru htjela obaviti svoju građansku dužnost i glasovati. Neugodno se iznenadila kada su joj uu biračkom odboru rekli da je nema na popisu birača jer je "službeno" - mrtva! Ponosnu majku našeg heroja "pokopali" su i konstatirali da je valjda "mrtva" jer je nekoliko dana prije izbora nisu našli na kućnoj adresi! Zanimljivo, kod kuće je ipak bio brat generala Zadre, Stanko, koji je rekao da tu živi i gospođa mama, no Ostojićevi policajci su ipak izvijestili drukčije. To je inače sve maslo Bauku i Ostojića, koji je masovno na ovaj način brisao glasače HDZ-a u Vukovaru pred izbore 2015., Orepić je isto radio u južnoj Dalmaciji, brisao je one za koje se sumnjalo da su glasači HDZa. Podle igre su igrali Bauk, Ostojić i Orepić uoći izbora 2015. i 2016. , ali nisu uspjeli srušiti HDZ iako su masovno brisali žive glasače HDZa. Nadam se da bude novi ministar MUPa istražio te kriminalne radnje Bauka, Ostojića i Orepića.

DU
Deleted user
16:45 06.05.2017.

Toliko o slobodi medija!!!

DU
Deleted user
16:44 06.05.2017.

Lijepo piše komentara 5,a ja vidim samo 2.Gdje su ostali komentari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije