Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitke za Dan neovisnosti

Predsjednica: Prisjećamo se svih koji su pridonijeli ostvarenju povijesnog cilja, dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja

kolinda grabar kitarović
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/8
07.10.2016.
u 17:51

Građankama i građanima Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Dan neovisnosti

Obilaskom sajma tartufa "Dani Zigante tartufa" danas je u Livadama započelo neformalno druženje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sa šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta "Osjeti Hrvatsku".

Cilj projekta je, kako se čulo, upoznavanje šefova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija s prednostima i mogućnostima svih dijelova Hrvatske te će im u tom kontekstu, nakon Vukovara i Paga, tijekom petka i subote biti predstavljena Istra

Pozdravljajući sve članove diplomatskog zbora, predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je kako se radi o drugom posjetu u sklopu ovog projekta, nakon što su prije otprilike šest mjeseci posjetili Pag.

Čestitka za Dan neovisnosti

– Sigurna sam da će članovi diplomatskog zbora uživati u Istri i uvjeriti se u blagodati koji nudi ovaj kraj – poručila je hrvatska predsjednica koja je još jednom svim građankama i građanima Hrvatske čestitala Dan neovisnosti kojim se, kako je rekla "prisjećamo žrtava onih koji su branili domovinu i stvorili demokratsku državu na putu prema prosperitetu"

– Ovo je dan kada se s poštovanjem sjećamo svih koji su pridonijeli ostvarenju tog povijesnog cilja, počevši od prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja, koji su tih dana hrabro odbijali najteže agresorske napade – zaključila je Grabar-Kitarović.

Ustvrdivši kako su Livade u pravom smislu riječi svjetski centar tartufa, načelnik općine Oprtalj Aleksander Krt izvijestio je goste kako je ovaj kraj zahvaljujući bijelom istarskom tartufu postao mjesto delicije koju prepoznaje cijeli svijet. 

– S promocijom bijelog istarskog tartufa započeli smo još 1994. jer smo bili svjesni da je to blagodat prirode ovoga kraja i time smo valorizirali naš zavičaj. Danas smo na to ponosni jer za Livade zna cijeli svijet – poručio je načelnik Krt.

Tartufari Livada potom su hrvatskoj predsjednici i članovima diplomatskog zbora u obližnjoj šumi predstavili potragu za tartufima. 

Komentara 29

CI
cika123
21:03 07.10.2016.

Sretan dan neovisnosti svim Hrvatima i onima koji Hrvatsku doživljavaju kao svoju domovinu. Pokoj vječni našim dragim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu. Želim da Lijepa naša bude zemlja prosperiteta u kojoj ćemo imat život dostojan čovjeka i da naši mladi ostanu na svojoj grudi.

KA
kajinx
20:15 07.10.2016.

Nije dovoljno prisjećati se. Treba im dati pristojne penzije, bar polovicu onih koje dobivaju prvoborci NOB.

Avatar delminium
delminium
18:21 07.10.2016.

E eh koliki ce ovdje doci komentar ostaviti a toliko mrze Hrvatsku. U ovom svecanom trenutku korektan govor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije