Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve bolji odnosi

Predsjednica primila ministra vanjskih poslova Islamske Republike Irana

Foto: Ured predsjednice
01.03.2018.
u 13:17

Ministar Zarif istaknuo je posjet Predsjednice Grabar-Kitarović Iranu u svibnju 2016. godine kao početak novog poglavlja u odnosima dviju zemalja

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je ministra vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mohammada Javada Zarifa koji boravi u službenom posjetu‎ Republici Hrvatskoj.

Ministar Zarif istaknuo je posjet Predsjednice Grabar-Kitarović Iranu u svibnju 2016. godine kao početak novog poglavlja u odnosima dviju zemalja. Sugovornici su se složili kako Hrvatska i Iran imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose te kako postoji velik interes i potencijal za daljnje razvijanje suradnje, posebno one gospodarske. To pokazuje i brojno izaslanstvo iranskih tvrtki koje predvodi ministar Zarif, a koje će sudjelovati na gospodarskom forumu hrvatskih i iranskih poduzetnika u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Prilikom razgovara spomenute su brojne hrvatske tvrtke koje već imaju iskustvo poslovanja u Iranu te druge koje su zainteresirane za ulazak na iransko tržište. Isto tako, s iranske strane postoji interes posebno za isporuke nafte i plina kao i za ulaganja u Hrvatsku. U svrhu jačanja gospodarske suradnje potrebno je riješiti uspostavu platnog prometa na čemu se aktivno radi s obje strane.

Osim o unaprjeđenju gospodarskih odnosa, razgovaralo se i o jugoistočnoj Europi, posebno Bosni i Hercegovini, odnosima Irana i Europske unije, ključnim pitanjima i žarištima od globalnog značaja, s naglaskom na Jemen, Siriju i Afganistan te o migracijama.

Pogledajte i govore Grabar-Kitarović i Vučića na skupštini SNV-a:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije