Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbeno

Predsjednica predlaže Đuru Sessu za šefa Vrhovnog suda

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
10.07.2017.
u 10:17

Sessa je počasni predsjednik Udruge hrvatskih sudaca i član međunarodnih tijela

Đuro Sessa, sudac Vrhovnog suda i počasni predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, bit će predložen za predsjednika Vrhovnog suda, doznajemo iz neslužbenih izvora bliskih predsjednici države Kolindi Grabar-Kitarović.

Ima međunarodni renome

Sessa je od 2004. do travnja ove godine bio predsjednik UHS-a, član je Europske udruge sudaca i lani u rujnu u Meksiku je imenovan dopredsjednikom Međunarodne udruge sudaca. Također je 2015. u Londonu imenovan i zamjenikom predsjednika Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (tijela Vijeća Europe). Bio je 90-ih naš konzul savjetnik u Australiji, a potom predsjednik Općinskog suda u Zagrebu pa sudac Županijskog suda u Zagrebu. Od 2008. je sudac Vrhovnog suda čija će opća sjednica nedvojbeno dati pozitivno mišljenje o njemu.

Očito, nakon što je Ivan Turudić poslao predsjednici pismo u kojem ju izvještava da joj više ne želi otežavati situaciju te da stoga više ne računa s njim kao s kandidatom, predsjednica je riješila sve dvojbe za prijedlog koji je ostavila za posljednji tjedan rada Sabora uoči ljetne pauze, što se poklapa i sa skorašnjim prestankom mandata aktualnog šefa Vrhovnog suda Branka Hrvatina. Turudić je svoj odustanak obrazložio time što je bio izložen “orkestriranim i naručenim napadima u medijima, a zbog dvadesetogodišnjeg poznanstva s notornim Zdravkom Mamićem”.

Napad ljudi iz politike

Istaknuo je da nikad nije pogodovao ni sudjelovao u odlukama koje su se ticale Mamića te je kao uskočki sudac podvrgnut stalnim sigurnosnim provjerama. Kao naručitelje napada prepoznao je “ljude iz političkog života koji imaju bitno dublje odnose, ne samo s imenovanim nego i s puno većim brojem osoba protiv kojih se vode kazneni postupci”.     

Komentara 7

FT
feel_the_coruption
10:48 10.07.2017.

Sessa je oduvijek radio za onoga tko ga više plati. A najviše plaćaju mamići, bandići, vidoševići, ferenčaci ostali sa ukradenim novcima...Vrhovni sud - koliko platiš toliko dobiješ...

AR
aristip
10:38 10.07.2017.

Realno gledano, Sessa je u relativno kratkom vremenu napravio impresivnu karijeru. Koliko ja mogu zaključiti iz onoga koliko ga ja poznam tu nije bilo presudno vrhunsko znanje i stručnost (iako nije nestručan) nego njegova nekonfliktnost i laka i brza uspostava suradnje.

SC
schwertransport
10:50 10.07.2017.

koce koga ako ne svoj svoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije