Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turudić u pismu predsjednici

'Odustajem od kandidature jer ne želim otežavati Vašu poziciju'

Ivan Turudić
Petar Glebov/PIXSELL
08.07.2017.
u 17:13

I nadalje ću se truditi kao i do sada obnašati svoju dužnost profesionalno i pošteno radi vlastite ispunjenosti, a za dobrobit Republike Hrvatske", napisao je Turudić obraćajući se predsjednici.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić poslao je predsjednici države Kolindi Grabar Kitarović pismo u kojem ju izvještava da odustaje od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda. S obzirom da je, kako smo pisali, predsjednica bila u dvojbi između Turudića i suca Vrhovnog suda Đure Sesse, to bi moglo značiti da će predsjednica Đuru Sessu predložiti za predsjednika Vrhovnog suda, za kojeg se očekuje da će dobiti podršku opće sjednice Vrhovnog suda. Pismo suca Turudića objavljujemo u cijelosti: 

"Poštovana predsjednice Republike Hrvatske,

prvenstveno, želim Vam zahvaliti što ste me uvrstili u red kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Želim Vas obavijestiti da odustajem od kandidature iz razloga što ne želim otežavati Vašu poziciju.

U posljednjih nekoliko tjedana izložen sam orkestriranim i naručenim napadima u medijima, a zbog dvadesetogodišnjeg poznanstva sa notornim Zdravkom Mamićem.

Nikada se nisam služio lažima i obmanama i bio bih moralna ništica kad bih zanijekao tu činjenicu. Napominjem da nikada navedenom nisam pogodovao niti sam sudjelovao u donošenju niti jedne odluke koja bi se njega ticala. U odnosu na ove navode napominjem da sam kao sudac Odjela za USKOK podvrgnut sigurnosnim provjerama za koje sam dao pristanak. Kao naručitelje sam prepoznao ljude iz političkog života koji imaju bitno dublje odnose ne samo s imenovanim nego i sa puno većim brojem osoba protiv kojih se vode kazneni postupci.

Ponosan sam što mi se kao glavni ''krimen'' u dvadeset šestogodišnjoj sudskoj praksi stavlja samo to, a pritom se zanemaruju činjenice da sam vodio niz složenih kaznenih postupaka zbog kojih smo moja obitelj i ja bili pod višegodišnjom policijskom zaštitom, a istovremeno i višegodišnje obnašam dužnost predsjednika brojem i složenošću predmeta najopterećenijeg suda u Republici Hrvatskoj kao i da sam hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, nositelj Spomenice domovinskog rata predsjednika dr. Franje Tuđmana 1990. i 1992. i odlikovanja Redom hrvatskog pletera. I nadalje ću se truditi kao i do sada obnašati svoju dužnost profesionalno i pošteno radi vlastite ispunjenosti, a za dobrobit Republike Hrvatske", napisao je Turudić obraćajući se predsjednici.

 

Komentara 44

TR
TrvtkoKomadina01
18:33 08.07.2017.

Turudić je u više navrata stao na žulj zločinačkoj partiji i njenim aktivistima zato će UDBA uporijebiti sav arsenal da spriječi. Turudića bi trebalo postaviti za vrhovnog suca u suđenjima titovim zločincima, jer to može samo netko tko ima mudaa i profesionalnost.

B2
bokida 2
21:11 08.07.2017.

Turudić je opasan za mafiju i sa jedne i sa druge strane. Gospodine, samo nastavite po smradovima.

PI
pinkec
05:54 09.07.2017.

Jedan od uvjeta za predsjednika Vrhovnog suda, mora biti njegovo domoljublje, tj. da je bio hrvatski branitelj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije