Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Udruga hrvatskih sudaca zgrožena istupom Stipe Petrine

Đuro Sessa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.03.2016.
u 17:56

"Pozivamo čelništvo Sabora i odgovarajućih saborskih odbora da se izjasne o ovom istupu zastupnika Petrine"

Na istup saborskog zastupnika Stipe Petrine u Hrvatskom saboru sa zgražanjem je reagirala Udruga hrvatskih sudaca uz potpis predsjednika Đure Sesse

Petrina je rekao da u sudstvu vlada nezakonje i korupcija. Iznio je "opravdane sumnje" da suci šibenskog Općinskog i Županijskog suda "nezakonito" sude, da je svih 13 županijskih sudaca uhvaćeno u "nedopuštenim aktivnostima do najgorih kaznenih djela" i da su "uvezani" sa strukturama političke moći i "kriminalnim" općinskim državnim odvjetništvom...

UHS izrazio je zgražanje što je "uopće moguće u 2016. da osoba koja je saborski zastupnik nema ni elementarnih znanja o ustavnom poretku Republike Hrvatske i o načelu trodiobe vlasti, da je uopće moguće uvredama, neutemeljenim optužbama i difamacijama inspiriranim osobnim interesima na ovaj način prekršiti sve civilizacijske dosege uljuđenog demokratskog društva i da takve eskapade dobivaju medijsku pozornost. Pozivamo čelništvo Hrvatskog sabora i odgovarajućih saborskih odbora da se određeno izjasne o ovom istupu zastupnika Petrine i predstavlja li njegovo ponašanje jasnu zloupotrebu slobode koju zastupnici uživaju, zloupotrebu saborske govornice i prostorija Hrvatskog sabora. Zastupnika Petrinu, ali i sve one koji mu aplaudiraju i koji podržavaju njegove istupe, podsjećamo da se sudske odluke mogu jedino ispitivati u postupku pravnih lijekova i da je sudnica jedino mjesto gdje se može argumentirano štitili svoja prava i obveze sukladno zakonima Republike Hrvatske", navodi se u reakciji Udruge hrvatskih sudaca izražavajući nadu da će i predsjednici sudova u kojima su prozvani suci naći načina da reagiraju i obrane i suce i institucije na čijem su čelu jer tako štite i sudbenu vlast.

>> Petrina poručio Marasu: Ni mrtav ne bih u SDP

Komentara 84

CA
campa
18:19 02.03.2016.

Udruga Hrvatskih sudaca može se zgražati na izjavu Petrine kao što se mi zgražamo na njihove presude.Zar nismo bili svjedoci divljanja tatinih sinova automobilima gdje je bilo žrtava a suci su bili blagonakoni te izrekli presude koje su vrijeđale dostojanstvo žrtava.Zašto ne reagiraju na presude Horvatinčiću koji je ubio gliserim i to mu nije bio prvi udes s materijalnom i povredom ljudi i što smo dobili skoro je oštečenik Talijan trebao istom platiti odštetu a vjerujem da je oštečenik bio iz Hrvatske i siromašan da bi bio kriv.Naše sudstvo je korumpirano,samovpljno i nepravično u donošenju presuda i tumačenju zakona.Kod nas ni jedan sudac nije odgovarao za namjerno načinjenu štetu prema oštečeniku.Petrina je u pravu sudstvo je rak rana Hrvatskog društva.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:11 02.03.2016.

Istina boli

CH
CH2710
18:13 02.03.2016.

I... što je to Petrina rekao krivo...? Ovi sad dižu galamu jer je itekako ubo u samu srž problema u RH, a to je najviše korumpirano sudstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije