Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličje Reda kneza Trpimira

Predsjednica odlikovala generala Antu Rosu

Kolinda Grabar-Kitarović, Ante Roso
Foto: Ured predsjednice
1/3
26.07.2018.
u 20:30

Predsjednica je istaknula da je general Roso kao zapovjednik specijalnih postrojba Oružanih snaga Republike Hrvatske mnogim pripadnicima Hrvatske vojske i dragovoljcima Domovinskog rata bio uzor te dao snažan doprinos u izgradnji i ustroju pobjedničke Hrvatske vojske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u četvrtak umirovljenome generalu zbora Anti Rosi odličje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

"Ovo odlikovanje je i priznanje prije svega Vama osobno, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatskog vijeća obrane kojima ste zapovijedali u obrambenom Domovinskom ratu, a isto tako i za uspostavu mira i međusobnog povjerenja između Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH tijekom rata“, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Kako je priopćio Ured predsjednice,  ona je istaknula da je general Roso kao zapovjednik specijalnih postrojba Oružanih snaga Republike Hrvatske mnogim pripadnicima Hrvatske vojske i dragovoljcima Domovinskog rata bio uzor te dao snažan doprinos u izgradnji i ustroju pobjedničke Hrvatske vojske.

 "Nažalost, veliki broj njih dali su svoje živote u obrani Domovine, a i u ovakvim prigodama sjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše i svima njima dugujemo posebnu zahvalnost“, poručila je predsjednica. Također je istaknula da je general Roso bio među prvim promaknutim generalima Hrvatske vojske 1991. godine.

"Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovani ste s više odlikovanja, a ovo odlikovanje neka Vam bude dodatni poticaj za Vaš doprinos u jačanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i ugleda pobjedničke Hrvatske vojske“, rekla je hrvatska predsjednica u prigodnom govoru.

Kolinda Grabar-Kitarović, Ante Roso
1/10

Komentara 23

ZA
zagrebstari
21:05 26.07.2018.

Čestitke istinskom generalu.

DU
Deleted user
21:12 26.07.2018.

Legijonar,ratnik,boem,neopjevani junak Domovinskog rata. Rosino imenovanje na mjesto nacelnika glavnog stozera HVO-a donijelo je red i disciplinu. Pamtit ce se dugo Rosina poruka "velemoznoj i glavatoj" gospodi iz hrvatskog Viteza. ;)

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:03 28.07.2018.

"još jedan kamenjarski general .... jel odlikovan zbog šverca oružja ili zamračenja deviza koje su dolazile iz inozemstva"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije