Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum

Predsjednica nije potpisala inicijativu, no neki njezini savjetnici jesu

Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
02.06.2018.
u 21:16

Predsjednica je danas rekla kako se ne bi miješala u referendumske inicijative, ali je poručila da volju naroda treba poštovati

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije potpisala referendumsku inicijativu, no neki njezini savjetnici jesu, doznaje Dnevnik.hr. Prije skupljanja potpisa na Pantovčaku je i primila Željku Markić.

Predsjednica je danas rekla kako se ne bi miješala u referendumske inicijative, ali je poručila da volju naroda treba poštovati.

- Moj stav prema referendumima u Hrvatskoj općenito je da se držim preporuka Venecijanske komisije, da se ne miješam u referendume. Međutim, isto tako moj je čvrsti stav da se mora poštivati volja naroda. U ovom slučaju, koliko je meni poznato, skupljeno je dovoljno potpisa i za državnike i političare je bitno da uključe volju naroda. Voljela bih da volja naroda bude uključena i u druge sfere života, a građani su ovim potpisima očito pokazali da žele promjene, da se na neki način malo i protrese politički život u Hrvatskoj i političke elite. Pokazali su želju za izmjenama izbornog zakona, što je legitimno, ali su pokazali i da ljudi žele više participirati i imati veću ulogu u izboru svojih neposrednih predstavnika - rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu u Osijeku.

Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku
1/10

Komentara 21

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
03:23 03.06.2018.

Opus dei organizira ponovo rusenje HDZa , ubacili predsjednici savjetnike poput Sterca i Akrapa i jos nekih !!! Oni bi nazad Oreskovica Bartulicu i druge Josipoviceve savjetnike, firmu mobst iz Metkovica i njihovog najboljeg popa Marka Vučetića protiv kojeg se niko iz crkve nije pobunioa smeta Plenkovic i "adeze! Nalazimo se u vremenu dr Ante Starcevica, tada biskupi Madjaroni , Talijanasi ili jugoslaveni poput Strosmajera, danas su za EU naciju i uvoz arapa. . Namjerno su odradili laznu kampanju protiv I K kako bi uspio Podolnjak Zeljkin referendum, uvijek bezglavi desnicari podrzavaju ih jer nemaju nikog drugoga, ni ne primjete u svom slijepilu da je i Podolnjak za IK .

Avatar indigo25
indigo25
09:04 03.06.2018.

imamooo precjednicuuu!! Sakupjačicu jeftinih bodova.

Avatar hircus
hircus
00:27 03.06.2018.

smatram da ovakvim načinom prikupljanja potpisa ne možemo govoriti da je to volja naroda.400 000 glasova moguće bi se u hrvatskoj skupilo i za inicijativu ponovog stvaranja nekakve nove jugoslavije.dali bi to bila volja naroda ili????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije