Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Jandroković: Treba smiriti strasti i tenzije, pale su teške riječi

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.06.2018.
u 12:38

Vlada dobro radi svoj posao, treba više političkog mira, poručio je predsjednik Sabora

Danas neću ulaziti ni u kakve političke obračune niti bitke, moramo smanjiti tenzije, okrenuti se poslu, svi imamo svoju odgovornost i moramo dati doprinos popravljanju situacije u Hrvatskoj, poručio je danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković upitan da komentira najnoviju kritiku Vladi predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović danas iz Osijeka. Predsjednica je, naime, ponovno ustvrdila da Vlada ne radi dovoljno po pitanju problema demografije, te pohvalila Most i njihov projekt Pokret ostanka.

- Sad biste htjeli da opet malo ulazim u neke polemike, ali neću to činiti, bio sam cijelo jutro u Saboru na sjednici pa ne znam što je točno rečeno. Danas želim reći da treba smiriti strasti i tenzije, pale su teške riječi koje je bolje da ne izgovaramo mi na visokim dužnostima. Želim da svi skupa svojom odgovornošću damo doprinos boljoj Hrvatskoj – uzvratio je Jandroković na pitanje da komentira izjave predsjednice RH.  Nije želio reći ni kako se osjećao kad mu je predsjednica poručila da laže.

– Sve sam rekao prije dva dana, danas neću ulaziti ni u kakve političke obračune niti bitke, bio sam napadnut i samo sam se branio, ali mi moramo smanjiti tenzije, okrenuti se poslu – poručuje Jandroković. Ne slaže se s predsjedničinom tvrdnjom da Vlada ne provodi reforme.

– Jučerašnji dan pokazao je da imamo nagodbu oko Agrokora, to je najvažnija tema i najvažniji projekt Vlade, i to je jedna od najbitnijih mjera koja pokazuje da Vlada dobro radi svoj posao. Prvi put smo imali proračunski suficit, raste nam rejting, tu je čitav niz projekata koje provodimo uz EU, vlada puno radi, ima dobre rezultate i treba nastaviti na isti ili bolji način – tvrdi Jandroković. Agrokor nije izlika Vladi da ne radi druge stvari, dodaje, jer radi.

- Ako pogledate brojke da BDP raste, idu projekti kao Pelješki most, ako se povlače milijarde kuna iz fondova EU, predstavljene su mjere za demografiju. Vlada dobro radi svoj posao, treba više političkog mira, usmjeriti se na ono bitno za građane, a smanjiti ideološke i političke bitke – objašnjava Jandroković. Jačanje populističkih demagoških snaga, nastavlja, nije trend samo u RH.

- To je globalni fenomen koji pogađa mnoge zemlje, a zašto, treba analiza, to je novo vrijeme pred nama na koje treba naći odgovore, odgovorni političari moraju nuditi rješenja, ali i braniti ustavni poredak, vladavinu prava, zaštitu manjinskih prava, to su sve ozbiljni izazovi – kaže predsjednik Sabora.

Osvrnuo se i na prikupljanje potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama izbornog sustava.

– Čudi me da već nismo dobili potpise, molimo da dođu što prije zbog transparentnosti postupka, tad ih mi šaljemo na provjeru, a Odbor za Ustav će sigurno imati raspravu. S obzirom na proturječne stavove pravih stručnjaka očekujem da će od Ustavnog suda tražiti da daje svoje mišljenje o ustavnosti referendumskih pitanja – rekao je Gordan Jandroković.

Upitan da komentira predsjedničke ambicije Milana Bandića, odgovorio je kako je on jedan od najdugovječnijih političara, koji živi politiku i ima svoje ambicije.

- Pozorno ću pratiti njegove daljnje korake – zaključio je.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Gordan Jandroković
1/10

Komentara 18

BU
Budak
14:30 01.06.2018.

Njonjo, anđeo smrti svakog predsjednika HDZ-a i najuspješniji analni alpinist u jugoistočnoj Europi!

RO
robertbruckner
14:56 01.06.2018.

jandrokovic se prvi posrav v gace pred komunistima, to vam je on Sveznajuci koji je rekev Profesoru Rudolfu kad mu je ovaj rekao: ovo sa piranskim zaljevom nije dobro a bio je sef pregovaraca a of jandrokovic kajs e ve posrav v gace je rekev profesoru Rudolfu iz Splita: dajte onda ostavku a profesor Rudolf veli: evo je dajem je i sad je taj budaletina precjednik Hrvatskog Sabora-pas mater kam smo doslji kam?

RO
robertbruckner
15:18 01.06.2018.

FUJJJJJJJJJJ JADEN PRECJEDNIK SABORA IZVINJAVA SE KOMUNISTICKIM CRKOTINAMA fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije