Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica u trodnevnom posjetu Mađarskoj, sastat će se i s Viktorom Orbanom

Kolinda Grabar-Kitarovic i Viktor Orban sastali se u New Yorku na marginama zasjedanja Opce skupstine UN-a.
Foto: Ured predsjednice RH
1/5
06.10.2015.
u 17:34

Osim sa svojim domaćinom, mađarskim predsjednikom, predsjednica će se u Budimpešti susresti i s predsjednikom Nacionalne skupštine Lászlóm Kövérom te predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbánom

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sljedeća tri dana boravit će u Mađarskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednice. Kolinda Grabar-Kitarović u Mađarskoj će boraviti na poziv mađarskog predsjednika Jánosa Ádera.

Osim sa svojim domaćinom, mađarskim predsjednikom, predsjednica će se u Budimpešti susresti i s predsjednikom Nacionalne skupštine Lászlóm Kövérom te predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbánom.

Na Sveučilištu Corvinuus u Budimpešti predsjednica Grabar-Kitarović održat će predavanje na temu „Hrvatski doprinos srednjoeuropskoj suradnji: vrijeme je za jačanje srednjoeuropskog krila EU-a i NATO-a“.

U srijedu, 7. listopada, predsjednica će se susresti s hrvatskim iseljenicima u Veleposlanstvu RH, a u četvrtak, 8. listopada, obići će Hrvatski vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom u Budimpešti te s djecom i učenicima razgovarati o Danu neovisnosti.

Tijekom četvrtka i petka, 8. i 9. listopada u Balatonfüredu, Grabar-Kitarović će sudjelovati na sastanku šefova država Višegradske skupine i Republike Hrvatske.

>> Grabar-Kitarović u UN-u: Migrantska kriza je školski primjer nedjelovanja

Komentara 56

Avatar Mamlazac
Mamlazac
18:03 06.10.2015.

Predsjednica mora popraviti sto je milanocic pokvario !! On udara na Madjarsku jer je protiv visegradske skupine i za zapadni baljkan . Sreca da mu ne preostaje puno vremena , nece mu pomoci ni tata Stipe .

BK
branko-kockica
18:29 06.10.2015.

Ne mogu reći da sam do daske za Kolindinu politiku nove arhitekture odnosa u Europi, ali ona, za razliku od ovih ovdje orlova, bar ima i politiku i viziju. Bora, Brana, Ostoja, Jova, Žika, Peđa, Pređa, Geđa, Milanka, Biljanka, Voja, Raja, Arsenije, Mihajlo i Zoka Pacov će otići, ali šteta od njihovog uopće postojanja će ostati, dakle potrebno je polako čistiti smeće za njima.

Avatar arhaika
arhaika
18:11 06.10.2015.

hvala bogu da imamo nasu pametnu predsjednicu koja sanira zgubidanove stete po svijetu. boze mili, sto nas taj covjek unazadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije