Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVA PULJIĆ-ŠEGO

'Predsjednica igra na sve ili ništa, cilj joj je ili Pantovčak ili HDZ'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
14.06.2018.
u 17:18

Očito je da predsjednica svaku priliku koristi da bi se obračunala s Vladom i samim premijerom

Odnosi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića dosegnuli su stupanj usijanja. Kritika je svakodnevna i sve izraženija, pa se postavlja samo pitanje što je konačni cilj predsjednice: kampanja za drugi mandat ili su joj ambicije daleko veće.

- Posljednjih dana govori se o tome da bi predsjednica u doglednoj mogućnosti imala želju preuzeti HDZ, a možda danas-sutra postati i premijerka. Iako je ona to sama demantirala u nedavnom intervjuu, iz svega što ona čini upravo se takav zaključak nameće. U kritici je otišla već toliko daleko da se nemoguće zaustaviti. Dakle, ona nema druge nego nastaviti udarati po Vladi i samom premijeru - kaže novinarka Večernjeg lista Iva Puljić-Šego u komentaru na Večernjem TV.

- Očito predsjednica igra na sve ili ništa. To će biti ili kampanja za drugi mandat, a ako te izbore izgubi, nikad nije isključeno da se vrati u HDZ i pokuša preuzeti tu stranku - objašnjava Puljić-Šego.

Najnoviji problem iskrsnuo je oko toga kada je predsjednica poželjela sudjelovati u kreiranju predsjedanja Europskim vijećem. Izvori iz Vlade i HDZ-a smatraju da je riječ isključivo o ovlasti premijera te da se predsjednica tu nema što miješati.

Predsjednica je jučer u Bruxellesu govorila i o prednostima i manama članstva u EU pa je u dijelu medija došlo i do, kako je ona rekla, zlonamjerne interpretacije njezinih riječi. Predsjednica je danas vrlo burno reagirala i praktički optužila Vladu i samog premijera da su oni izvrnuli te riječi.

- Naravno, ona to nije rekla direktno, ali je danas tijekom obraćanja novinarima sve strelice usmjerila u Vladu, iako nisam primijetila da se netko jučer iz Vlade osvrtao na taj dio njezinih riječi - kaže Puljić-Šego, dodajući da je očito da predsjednica svaku priliku koristi da bi se obračunala s Vladom i samim premijerom.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Kolinda Grabar-Kitarović
1/10

Komentara 71

DU
Deleted user
19:24 14.06.2018.

Pocmite vec sutra s lustracijom, kako?? Jednostavno ne kupujte vise novine!!!

BR
Brontops
17:51 14.06.2018.

Mene zanima is kojeg razloga i za koga ”igra” VL uz ovo piskaralo pod imenom Iva ”Navodno” Puljic-Sego? Nije li tako, a tako je, da se predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic zauzima za dobrobit sveobuhvatnog hrvatskog naroda, za dobrobit i buducnost RH! Samo imbecilima i pokvarenjacima te pojedinim medijima i njihovim podanicima rad za narod i drzavu mogu biti ”igre”, ”samo osobni interesi”, uhljebljenje i slicno. Neshvatljiva i opasna ”igra” koju Iva PS gura is dana u dan, naravno po naredjenju urednika i vlasnika VL-a. Konstantno konstruiranje i sirenje destrukcije je ravno kriminalu najgore vrste! Za ovu vrstu kriminala ne postoji zakon po kojem se novinara ili medie moze kazniti. Ali zato postoji nesto sto se zove IZOLACIJA od strane citatelja. Nema citatelja, nema oglasa, nema novaca! Pa da vidimo koju ce vrstu novinarstva Iva i VL izabrati!

DU
Deleted user
17:39 14.06.2018.

Ovdje se jedino novinrka u svakoj prilici obracunava s Kolindom, koji podnaslov:"Očito je da predsjednica svaku priliku koristi da bi se obračunala s Vladom i samim premijerom "" da bas je ocito da se Iva obracunava.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije