Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Predsjednica igra na sve ili ništa, cilj joj je ili Pantovčak ili HDZ'

Očito je da predsjednica svaku priliku koristi da bi se obračunala s Vladom i samim premijerom
14. lipnja 2018. u 17:18 74 komentara 4635 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Odnosi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića dosegnuli su stupanj usijanja. Kritika je svakodnevna i sve izraženija, pa se postavlja samo pitanje što je konačni cilj predsjednice: kampanja za drugi mandat ili su joj ambicije daleko veće.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila prijedloge mjera populacijske politike Predsjednica o Mamiću: 'Otkud vam ta ideja da mi je prijatelj, tri godine se nismo čuli?'

- Posljednjih dana govori se o tome da bi predsjednica u doglednoj mogućnosti imala želju preuzeti HDZ, a možda danas-sutra postati i premijerka. Iako je ona to sama demantirala u nedavnom intervjuu, iz svega što ona čini upravo se takav zaključak nameće. U kritici je otišla već toliko daleko da se nemoguće zaustaviti. Dakle, ona nema druge nego nastaviti udarati po Vladi i samom premijeru - kaže novinarka Večernjeg lista Iva Puljić-Šego u komentaru na Večernjem TV.

[video: 25358 / ]

- Očito predsjednica igra na sve ili ništa. To će biti ili kampanja za drugi mandat, a ako te izbore izgubi, nikad nije isključeno da se vrati u HDZ i pokuša preuzeti tu stranku - objašnjava Puljić-Šego.

Najnoviji problem iskrsnuo je oko toga kada je predsjednica poželjela sudjelovati u kreiranju predsjedanja Europskim vijećem. Izvori iz Vlade i HDZ-a smatraju da je riječ isključivo o ovlasti premijera te da se predsjednica tu nema što miješati.

Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica o Vladi: 'Žalim zbog bilo kakvih teških riječi, komunikacija ne smije biti takva'

Predsjednica je jučer u Bruxellesu govorila i o prednostima i manama članstva u EU pa je u dijelu medija došlo i do, kako je ona rekla, zlonamjerne interpretacije njezinih riječi. Predsjednica je danas vrlo burno reagirala i praktički optužila Vladu i samog premijera da su oni izvrnuli te riječi.

- Naravno, ona to nije rekla direktno, ali je danas tijekom obraćanja novinarima sve strelice usmjerila u Vladu, iako nisam primijetila da se netko jučer iz Vlade osvrtao na taj dio njezinih riječi - kaže Puljić-Šego, dodajući da je očito da predsjednica svaku priliku koristi da bi se obračunala s Vladom i samim premijerom.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Kolinda Grabar-Kitarović
1 / 10
HDZ je najviše zastupnika u Saboru imao 1992. godine, a nakon toga slijedi pad podrške, dok su dno dotakli u sazivu od 2000. do 2003. godine s 33 zastupnika. Ovo je pregled broja zastupnika HDZ-a u svim sazivima Sabora...
Jedina je dilema priprema li se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović samo za novi mandat ili joj je pravi cilj u budućnosti preuzeti HDZ, pa možda i postati premijerka HDZ poručuje: 'Predsjednica ima veliko iskustvo i nevjerojatno je da ne razumije Ustav' Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica napala vladu 'Prvo niječu realnost, a sad izvrću moje riječi kako bi skrenuli pozornost sa svog nečinjenja'
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • Zir:

    Pocmite vec sutra s lustracijom, kako?? Jednostavno ne kupujte vise novine!!!

  • Brontops:

    Mene zanima is kojeg razloga i za koga ”igra” VL uz ovo piskaralo pod imenom Iva ”Navodno” Puljic-Sego? Nije li tako, a tako je, da se predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic zauzima za dobrobit sveobuhvatnog hrvatskog naroda, za dobrobit i ... prikaži još! buducnost RH! Samo imbecilima i pokvarenjacima te pojedinim medijima i njihovim podanicima rad za narod i drzavu mogu biti ”igre”, ”samo osobni interesi”, uhljebljenje i slicno. Neshvatljiva i opasna ”igra” koju Iva PS gura is dana u dan, naravno po naredjenju urednika i vlasnika VL-a. Konstantno konstruiranje i sirenje destrukcije je ravno kriminalu najgore vrste! Za ovu vrstu kriminala ne postoji zakon po kojem se novinara ili medie moze kazniti. Ali zato postoji nesto sto se zove IZOLACIJA od strane citatelja. Nema citatelja, nema oglasa, nema novaca! Pa da vidimo koju ce vrstu novinarstva Iva i VL izabrati!

  • Zir:

    Ovdje se jedino novinrka u svakoj prilici obracunava s Kolindom, koji podnaslov:"Očito je da predsjednica svaku priliku koristi da bi se obračunala s Vladom i samim premijerom "" da bas je ocito da se Iva obracunava.......